Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAKTERIJE U NAŠEM ORGANIZMU
Povratak na članak

Naše tijelo dom je više od 30 trilijuna mikroba koji su ključni za zdravlje

Fascinacija čovjeka 21. stoljeća mikrobiomima njegova tijela proizlazi iz suvremenih dostignuća molekularne biologije jer je otkrićem i otkrivanjem vlastitog genetskog materijala tijekom prošlog stoljeća, u ovom stoljeću počelo je i istraživanje genetskog materijala stanovnika ljudskog tijela

Komentari 2

BR
Brankko
03:27 04.02.2023.

Ako sam dobro povezao s jednim člankom iz National Geographica (US), tamo je trillion, ali to je za nas bilijun: to je 10na12. Onda -- koliko imamo mikroorganizama u sebi? Mi imamo niz milijun, milijarda, bilijun, bilijarda, trilijun... -- tomumu odgovara "američko" million, billion, trillion, quadrillion, pentillion...

VL
DU
Deleted user
01:47 04.02.2023.

ljudsko tijelo ima 10 trilijuna stanica, a u tijelu živi 100 trijlijuna bakterija. Mi smo više bakterije nego ljudi. Imajte to na umu kad nešto jedete - šećere, 'biljna ulja', hrpu ugljikohidrata bez vlakana....naše bakterije trebaju vlakna da bi nam proizvele svu silu korisnih stvari, a mi ih hranimo šećerima. jedite puno povrća koje nije procesirano, i imunitet će vam biti fenomenalan, jer bakterije u crijevima itekako imaju što za reći što se toga tiče. Pijte puno jogurta, kefira i fermentiranih proizvoda, i jedite puno kiselog zelja na primjer. Samo da se toga držite, živjet ćete barem 10g duže.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.