Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović o susretu s Brnabić:

'Naš prvi susret, bez obzira na to što će tko reći u Hrvatskoj, bio je izvrstan'

Katrin Jakobsdottir, Angela Merkel, Kolinda Grabar-Kitarović i Ana Brnabić
Ured predsjednice
14.11.2018.
u 17:56

Ani Brnabić je jako stalo do budućnosti srbijansko-hrvatskih odnosa i nadam se da ćemo nastaviti u tom pravcu kako bismo rješavali goruća pitanja na području jugoistoka Europe,rekla je predsjednica

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ocijenila je u srijedu svoj dvodnevni boravak na Gospodarskoj konferenciji dnevnika Sueddeutsche Zeitung u Berlinu uspješnim.

"Imala sam vrlo uspješne razgovore s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o otvorenosti Hrvatske za investicije posebice više iz zemalja partnera, Europske unije i NATO-a. A razgovarale smo i o projektu budućnosti Europske unije“, rekla je Grabar-Kitarović novinarima nakon održanog završnog govora trodnevne konferencije.

Katrin Jakobsdottir, Angela Merkel, Kolinda Grabar-Kitarović i Ana Brnabić
1/4

Ona je istaknula kako je Merkel političarka s „kojom ne dijelimo uvijek potpuno mišljenje ali koju poštujem zbog toga jer je toliko godina u politici“. Grabar-Kitarović je izjavila kako je tijekom jučerašnje svečane Večere njemačkog gospodarstva osim s kancelarkom Merkel imala prilike razgovarati i s predsjednicom islandske vlade Katrin Jakobdottir i srbijanskom premijerkom Anom Brnabić.

"Naš prvi susret, to moram reći bez obzira na to što će tko reći u Hrvatskoj, je bio izvrstan. Ani Brnabić je jako stalo do budućnosti srbijansko-hrvatskih odnosa i nadam se da ćemo nastaviti u tom pravcu kako bismo rješavali goruća pitanja na području jugoistoka Europe“,rekla je predsjednica Hrvatske.

Ona je napomenula kako bi u svrhu procesa pomirenja bilo dobro i kada bi Milorad Pupovac došao na komemoraciju u Vukovar.

"Ja bih na njegovom mjestu to učinila", rekla je Graber-Kitarović koja je spomenula kako je s premijerkom Srbije Brnabić razgovarala i o projektu obnove željezničke pruge od Zagreba do Beograda.

Ona je govorila i o svom današnjem susretu s predstavnicma njemačkih srednjih i malih poduzeća koji nose najveći dio njemačkog gospodarstva.

"Dogovorili smo neke aktivnosti. Oni će se vrlo rado uključiti u rad mog gospodarskog vijeća a pozvala sam ih da nam daju neke ideja kako bi mogli poboljšati investicijsku atmosferu", rekla je Grabar-Kitarović.

Ona je je sudionicima Gospodarske konferencije, kako je rekla, pokušala dati do znanja da je Hrvatska puno više od prelijepih krajobraza i talentiranih nogometaša. Također je bilo riječi i o krizi „vodstva“ u Europi.

Hrvatska predsjednica je i rekla kako ima podvojeno mišljenje o ideji zajedničke europske vojske koju podržavaju francuski presjednik Emmanuel Macron i njemačka kancelarka.

"Na znam kako bi to izgledalo s obzirom na to da je većina zemalja članice Europske unije i u članstvu NATO-a. A bojim se i reakcije SAD-a", rekla je Grabar-Kitarović.

Pogledajte video: Kolinda Grabar-Kitarović u Afganistanu

Komentara 60

DI
Direkt
20:25 14.11.2018.

Naš prvi susret, to moram reći bez obzira na to što će tko reći u Hrvatskoj.....strah Kolinde od desničara i SUBNOR-a 91-95 za razliku od Brnabićke koja nema ti problema.

Avatar sindarela
sindarela
22:35 14.11.2018.

Sve osim jedne izgledaju kao političarke kraljica ko Bujančeve dame koje plaća drogom kikla držanje i pogled govore sve

Avatar Asterix
Asterix
23:24 14.11.2018.

Merkelica 3 dana u istom sako a naša u svakoj prigudi u ta ista 3 dana u drgoj odjeći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije