Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužili Plenkovića

Narod odlučuje: Neka DIP provjeri potpise za referendum

Luka Mlinarić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
23.07.2018.
u 11:09

Zabrinjavajuće je da Vlada još nije ni odlučila da pošalju potpise u provjeru, rekao je Luka Mlinarić

Upravo bi DIP kao neovisno i nepristrano trebao voditi proces provjere vjerodostojnosti potpisa za referendum o reformi izbornog sustava, rekao je Luka Mlinarić iz inicijative Narod odlučuje danas ispred zgrade DIP-a.

- DIP svakako ima resurse i kapacitete da obavi taj posao - rekao je Mlinarić.

Inicijativa je krajem svibnja objavila da je prikupila dovoljan broj potpisa za oba referendumska pitanja. Inicijativa je izazvala otpor u dijelu javnosti koji je vidi kao udar na manjine.

Mlinarić je rekao da su poslali zahtjev Vladi te da je premijer Andrej Plenković odbacio taj zahtjev čime je, kako je rekao Mlinarić, pokazao da ne poštuje nepristranost ni europske standarde na koje se Narod odlučuje poziva.

- Zabrinjavajuće je da Vlada još nije ni odlučila da pošalju potpise u provjeru. Svi znate koliko su se oni čudili da je nama trebalo dva tjedna da na volonterskoj bazi prebrojimo potpise i predamo ih Saboru - rekao je Mlinarić, dodajući da ih zabrinjava da je riječ o odugovlačenju.

Optužio je vlast da su narušili povjerenje javnosti kada su zauzeli pristran stav. Iz inicijative su također rekli da ih je ministar uprave Lovro Kuščević lažno optužio za prijevaru u procesu prikupljanja potpisa, čime je, kažu, teško narušio povjerenje birača da će njegovo ministarstvo nepristrano i vjerodostojno provjeriti broj potpisa.

Luka Mlinarić
1/15

Komentara 25

GV
golub Vaso
15:08 23.07.2018.

bude za par godina

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
17:39 23.07.2018.

Sakupljen je dovoljan broj potpisa za referendum, na kojem će Narod odlučiti o inicijativi " Narod odlučuje". Zar je to teško shvatiti?!

BA
bakulušić
12:26 23.07.2018.

Vladajući i njihovi koalicijski partneri su na dočeku nogometaša pokazali da ne ispunjavaju želje. Oni znaju što je za nas najbolje tako da ne bi bilo čudno da glasove prebrojavaju Krešimir Dolenčić i platformaši. Ništa nije čudno u čudesnoj zemlji Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije