tko je kriv
Povratak na članak

Napravili štetu od 80 milijuna kuna, a sada svi peru ruke

Spor su pokrenuli Austrijanci nakon što im je 2009. otkazan ugovor jer se za deponij nije mogla dobiti dozvola

Komentari 51

MI
miso
07:48 07.11.2013.

Ivica Vrkić 'Račun za kriminalne radnje mogli bi plaćati građani' Gospodine Vrkić, sve što je ikada napravljeno plaćali su i plaćat će građani. Nema tko drugi. Stvarni krivci, naime, kad krenu istrage, nikada ništa ne znaju. I na tome kode kod nas sve završi.

VL
Avatar ČENDŽAM BLENTONE
ČENDŽAM BLENTONE
07:58 07.11.2013.

problem je da "stranački kadar" zapravo ne zna ništa, nesposobni su do boli i kao takvi nikad neće uspjeti niti jedan pozitivan ishod osvojiti. Negativnom selekcijom sve odanijih i nebitno da li su pametni, a ne daj bože da su vizionari....došli ste do praga na kojem i najgluplji shvaćaju da su pametniji od "elite"

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
09:11 07.11.2013.

Vrkić moli državna tijela da zaštite građane, političare da se uključe u borbu, a sudove da hitno riješe slučaj. Spreman je, kaže, stati i na čelo prosvjedne kolone. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- E moj Vrkiću na koju prosvjednu kolonu misliš!? Jer na onu onu u kojoj bi trebali sudjelovati građani kako bi vi političari koji potpisujete štetne ugovore za ovu državu mogli "oprati ruke"!? Vrkiću nekolicina vas političara je odgovorna za ovu štetu, treba vas potrpati po zatvorima i oduzeti vam imovinu. Vaš "podobni" mozak još nije shvatio da potpisan ugovor u Europi znači da se mora poštivati.

VL
MA
Majur
09:00 07.11.2013.

Bas su bezobrazni ti austrijanci....nisu htjeli "podmazati" sve te "vazne" ljude bez kojih projekt NE moze proci.....mislili su nase glavonje da su gurnulim kajlu toj firmi,a sad ce drzava platit kaznu,a ti koji su tu spacku napravili ce......radit dalje po svome.....

VL
Avatar ČENDŽAM BLENTONE
ČENDŽAM BLENTONE
07:54 07.11.2013.

da li je ikad itko radio kako treba za interese Hrvata i Hrvatske a da radi u državnim službama? kako stvari stoje, svi odreda imaju usvojena sva znanja o kriminalu i veleizdajničkom djelovanju bez ikakve savjesti. umjesto da se bore za nagrade koje se dobivaju za izrazita djela, nitko ne haje za njih, već se po paroli "snađi se druže" (onog zločinačko kriminalnog monstruma tita) grabi i idiotira za svoj posesivno ignorantski naum i novac

VL
TH
than
08:38 07.11.2013.

A sto bi rodijaci drugo pravili nego stetu ? Kod nas se ne zaposljava prema sposobnosti, nego podobnosti, a rezultate vidimo. Sposobni odu van, a ostanu nam nesposobni koji misle da se moze zivjeti na grbaci naroda. Moze, ali na kraju ne'ko ipak mora platiti 'veceru'.

VL
KE
kekokeko
09:54 07.11.2013.

Ovdje se ne radi o običnim kriminalcima iz crnih kronika koji se skrivaju u "podzemlju" i bježe pred policijom i pravosuđem, nego se radi o organiziranom kriminalu unutar sloja formalno najuglednijih građana koji upravljaju državnim i društvenim institucijama u Hrvatskoj.

VL
LL
lazarus_led
11:44 07.11.2013.

Kada je ugovor sa Austrijancima raskinut (2009.), gradonacelnik je bio Anto Đapić. Taj isti Đapić je danas Vrkićev predsjednik gradskog vijeca grada Osijeka. Mene samo zanima hoce li i Đapić (zajedno sa Vrkićem) stati na čelo prosvjedne kolone??? Onako ruku pod ruku...

VL
GU
guc
08:36 07.11.2013.

Ma ko upravlja ovom Lijepom nasom.Sada su same fakultetlije,a nekada su to bili -posprdno smo ih zvali-sumari.No cini mi se da su sumari bili bolji.Pa mora se znati koji je tekst njerodavan-ova dva su ne samo u prevodu-nego inace potpuno razliciti.Ma ko li ih sastavi i prevede.Osim ako nijesu mucke,sto me cudilo nebi.U ona doba nijesmo bili u Europi ali na Balkanu da.Nesto ugovorimo a onda sami sebi ne izdamo gradevnu dozvolu.Daj stvarno i Balkan se sa ovakvom usporedbob vrijeda-ako nista a onda Turke.Ali sada smu u Europi i greske i gluposti i neznanje se skupo placa.

VL
PA
parasa
09:23 07.11.2013.

........... Spreman je, kaže, stati i na čelo prosvjedne kolone....... ____________ Hoće li stajati na čelu kolone sa "kaljašnikovom"???? takve stvari se ne rješavaju sa prosvjedima nego sa glavom ako bi se stvari rješavale sa prosvjedima onda ne trebamo sudove,e, Kako mi kažemo: "ne trči pred rudo"

VL
DU
Deleted user
10:00 07.11.2013.

Platit će kao uvijek dosad porezni obveznici i to s kamatama. Hrvatska je europska sramota!

VL
Avatar BeerMan
BeerMan
11:08 07.11.2013.

Žalosno i na kraju ćemo mi to platiti. Oni će i dalje se igrati monopoly s održavanim novcem.

VL
PR
promag
09:32 07.11.2013.

U DORH-u stoji prijava od 2004. godine, a Bajić cjelo vrijeme dobiva potvrdno mišljenje. Koji je spor on doveo do kraja - sve optužnice su mu na klimavim nogama i za zavaravanje javnosti.

VL
LA
larala
09:42 07.11.2013.

još jedna afera prouzrocena politickom zlouporabom moci i nikom ništa, sve ce to opet platiti građani a, oni koji su doveli do toga sutra ce pricati o poštenju i prozivati narod za lopovluk.....sramotno.

VL
HR
Hrvat1949
09:25 07.11.2013.

sve na GOLI OTOK ?

VL
DU
Deleted user
09:25 07.11.2013.

Nije valjda netko očekivao da netko bude "kriv". U Hrvatskoj je temeljno da svatko tko napravi štetu na račun države, županija ili gradova ni u kojem slučaju ne može biti "kriv". Takve štete gledaju se jednako kao i elementarne nepogode i za njih se nikada nitko ne pozove na odgovornost. Tao je tako na svim razinama vlasti - od Vlade pa do najnižeg lokalnog šerifa. Nažalost je to tako!

VL
IS
istima
09:30 07.11.2013.

Hah.... na naplatu stižu politička kadroviranja. lako je zezat se tu među nama, držati u šaci i sud tužitelja i muljati na krilima moći..... Sad kada se izišlo na svjetsku scenu, odjednom shvatimo da ni pošteno prevesti ugovor ne znamo, ne znamo prevesti ni zakone zajednice u koju se pošto-poto ugurasmo, a tamo nas čekaju pirane kojima će dobro doć 'stoka sitnog zuba' za gozbu najobilniju....

VL
PR
pravednik
08:14 07.11.2013.

baš se pitam tko je bio na vlasti te 2009......vjerovatno neznaju za taj problem....ma uostalom nije to više njihov problem...da bog ništa neznali

VL
ŠS
Štap sa glavom
10:54 07.11.2013.

Bože moj svemogući zaštiti nas od svih vrsta nesposobnih političara opće prakse koji misle da su sveznajući i svemogući, a kada se desi nešto ovako vidi se sav jad i bijeda naših političara. Da li je netko u doba potpisivanja ugovora pitao stručnjake šta se može desiti ili se pouzdao u svoju nedodirljivu političku pamet.

VL
BR
Brandfackel2
09:58 07.11.2013.

Od 1945. u Hrvatskoj se napreduje isključivo prelo partije. Pametni i sposobni bježe na zapad, a zemljom vladaju podobni i nesposobni. Rezultate vidimo svakodnevno... Jedino rješenje je donošenje zakona o lustraciji, zakona o veleizdaji, konfiskacija imovine i utamničenje svih ovih izdajnika.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.