Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJAN BRKIĆ:

'Napisat ću novi diplomski na temu kriminala u Riječkim tržnicama'

milijan brkić vaso
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.11.2013.
u 07:29

Smatram da nisam napravio nikakve nepravilnosti, koristio sam materijale koji su mi dani na raspolaganje, tvrdi Brkić

Milijan Brkić Vaso, glavni tajnik HDZ-a, prema odluci Policijske akademije MUP-a, zbog plagijata mora napisati novi diplomski rad.

– Smatram da nisam napravio nikakvu nepravilnost, koristio sam materijale koji su mi bili stavljeni na raspolaganje. Siguran sam: da nije bila riječ o meni, nikada ne bi bila ni pokrenuta ova istraga. Ipak, poštujem odluku nadležne institucije i napisat ću novi diplomski rad. Tema bi mogla biti “Kriminal u Riječkim tržnicama, s osvrtom na utjecaj lokalnih moćnika” – komentirao je Brkić odluku Policijske akademije.

Podsjetimo, mediji su prije godinu dana objavili priču o tome da je Brkić prepisao svoj diplomski rad, a sad je Policijska akademija, piše Jutarnji list, odlučila da Brkić i ostali koje se proziva da su plagirali svoje radove moraju izraditi nove diplomske inače će ostati bez visoke stručne spreme. Takvih falsificiranih radova na Policijskoj akademiji otkriveno je navodno više od dvadeset.

Brkić ironizira: ako je njegov diplomski rad godinu dana bila najveća prepreka da Kukuriku koalicija počne rješavati gospodarska pitanja, onda se nada da će sada, kad su to razriješili, makar početi razmišljati o tome da bi trebali početi nešto raditi. Inače, Brkić je na Policijskoj akademiji diplomirao 2010. godine, a tema diplomskog bila je: “Organizacijske razine MUP-a RH”.

Dvije godine poslije, dolaskom Kukuriku koalicije na vlast, revizija je pročešljala diplomske radove i utvrdila da je riječ o falsifikatu.

Komentara 77

Avatar najbolji13
najbolji13
07:48 15.11.2013.

milijan možes pisati diplomski na temu kriminal u zag.holdingu imas razlicitih tema i podtema

Avatar Ivkošić
Ivkošić
07:53 15.11.2013.

Čekaj znači po njemu je u redu plagirati diplomske radove? Daj budi pošten i priznaj da si varao i do viđenja.

TO
tomash
07:53 15.11.2013.

Bilo bi dobro da napravi taj diplomski. Ali da bi mogao pisati diplomski mora prvo pošteno dati sve ispite. ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije