Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDIZAJN HDZ-A

Karamarko se ipak 
neće odreći Brkića

tomislav karamarko,milijan brkić vaso
Robert Anić/PIXSELL
11.08.2013.
u 11:20

Zlonamjernim objedama žele skrenuti pozornost s gospodarske krize i rasta nezaposlenosti, poručio je
 šef HDZ-a

Milijan Brkić ostaje glavni tajnik HDZ-a, njegova pozicija nije ugrožena, on jest najvažniji operativac u stranci, slažu se u samom vrhu stranke. Teze kako je Milijan Brkić postao “prejak” i da to već smeta predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku, u stranci nisu pale na plodno tlo, nego kažu da je riječ o pokušaju kompliciranja odnosa u vrhu stranke. T. Karamarko u izjavi za Večernji list potvrđuje da su konsolidaciji i pobjedama svoj obol dali svi, ali i “najuže vodstvo stranke u kojem su moj prvi suradnik glavni tajnik Milijan Brkić, kao i politički tajnik Tomislav Čuljak”.

– Sve zlonamjerne objede iznose se isključivo u cilju skretanja problema s velike gospodarske krize, pada standarda i galopirajuće nezaposlenosti na tobožnje raskole u stranci koja iza sebe u ovoj godini, voljom birača, ima dvije pobjede – kaže Karamarko.

Motiviranje ogranaka

Karamarko i Brkić znaju se i rade zajedno već dvadesetak godina. I to na vrlo specifičnim poslovima, od obrambenih, policijskih do poslova nacionalne sigurnosti. Oni predstavljaju tandem, pa je tako bilo i u vrijeme kada se Karamarko kandidirao za predsjednika HDZ-a.

Brkić je sigurno bio najvažniji suradnik Karamarka, a dokazao je svoju sposobnost organiziranja, sređivanja, pa i “motiviranja” čitavih ogranaka, koji su potom prelazili na Karamarkovu stranu. Po svim informacijama, Brkić je i dalje glavni organizator i jakim tempom obilazi i organizira rad “na terenu”.

– On jedini može prijeći 1500 km i obići 20 ogranaka u dva dana – kaže jedan od članova stranačkog vrha.

Brkićevu ulogu prepoznali su i u redovima političkih suparnika. Prvo su ga, kao i samog Karamarka, podcjenjivali, ali nakon uspjeha na izborima više se “tandem” ne podcjenjuje.

Činjenica jest da je stranačkom vrhu stalo da se, u početom redizajnu imidža stranke, više toliko ne ističe da stranku vode “žbirovi” ili “policajčine”, no to se neće postići tako da bi se politički (s)maknulo Brkića. Nego uključivanjem i davanjem na važnosti drugim i novim osobama koje će “osvježiti” stručni imidž HDZ-a.

– Brkić je zadnji kojega bi Karamarko u tom “redizajnu” zamijenio – stižu uvjeravanja iz središnjice HDZ-a. Karamarko se, kažu, neće odreći Brkićeva znanja i odanosti.

Ne smiju ostati zatečeni

– Istina, nijedna stranka u nas nije imuna od raznih “dinastičkih” bojeva, pa nije isključeno da ovakve teze o smjeni Brkića lansiraju i oni koji žele postati “kalif umjesto kalifa” – kaže jedna iskusna stranačka osoba, koja smatra da u ovoj temi ima mnogo pretjerivanja. Po njemu, glavni je sada zadatak konsolidiranog HDZ-a usredotočenost na stvaranje “kabineta u sjeni”, jer u slučaju prijevremenih izbora, ili kolapsa Vlade, HDZ ne smije biti zatečen težinom situacije.

– HDZ do jeseni mora imati već definirane odgovore i rješenja za tešku situaciju, i to za svaki resor u Vladi – uvjerava, pak, jedan od gospodarstvenika bliskih HDZ-u.

>> Brkić: HDZ je najjača stranka, brojke su neumoljive

>> Bulić: HDZ-u se opet vjeruje, spremni smo za vlast

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije