Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA IZBORA

Brkić: HDZ je najjača stranka, brojke su neumoljive

milijan brkić,tomislav čuljak (1)
Patrik Macek/PIXSELL
03.06.2013.
u 11:29

Kad se sve zbroji, mislim da smo ostvarili jedan izvanredan rezultat, rekao je Tomislav Čuljak

Milijan Brkić i Tomislav Čuljak, glavni, odnosno politički tajnik HDZ-a, održali su konferenciju za novinare na kojoj su analizirali rezultate drugog kruga lokalnih izbora. Prijenos konferencije iz središnjice HDZ-a u realizaciji Letećeg reportera Večernjeg lista mogli ste pratiti na našem portalu.

Brkić je rekao kako zbog raznih konstrukcija i spinova žele prikazati egzaktne podatke. Naglasio je kako su unatoč teškoj stranačkoj situaciji i lošim predviđanjima na izborima pokazali da su najjača stranka u zemlji.

– HDZ ima 10 županija plus dvije županije s koalicijskim partnerom HSS-om, dakle ukupno 12, a SDP ima tri županije. HDZ ima 57 gradonačelnika, a SDP 27 – rekao je Brkić.

– Brojke su neumoljive, podaci su egzaktni, a vi iz toga izvlačite zaključke. U konačnici je HDZ zadovoljan ovim izbornim rezultatima – rekao je Brkić, dodajući kako nakon ovih rezultata mogu s punim legitimitetom tražiti prijevremene parlamentarne izbore.

Čuljak je rekao kako ovi izbori pokazuju da je HDZ najjača politička stranka u državi te da su polučili rezultate kakve su očekivali.

– Sve u svemu, kad se sve zbroji, mislim da smo ostvarili izvanredan rezultat – rekao je Čuljak, dodajući kako je nemoguće zbrajati na neke druge načine te da svaka jedinica lokalne samouprave ima jednaku važnost.

– Nama je važna svaka općina, i najmanja općina, i najmanji grad – rekao je.

Komentirajući rezultat SDP-a, Čuljak je rekao da su "socijalizam ostavili, a sve drugo izgubili".

Brkić je kritizirao izjave SDP-ovih prvaka koji su rekli kako su pobijedili u većim i bogatijim jedinicama lokalne samouprave te im spočitnuo da dijele ljude na bogate i siromašne.

– Sad se samo pitam koji je sljedeći korak, valjda neće ukinuti pravo glasa ovim siromašnim jedinicama – rekao je Brkić.

Brkić je odgovorio na pitanje o mogućoj koaliciji HDZ-a s Milanom Bandićem u Zagrebu.

– Što se tiče koalicija na lokalnim razinama, središnjica se neće miješati. To je prepušteno gradskoj organizaciji HDZ-a, zasad o tome nema nikakve riječi ni pregovora u tome smjeru – rekao je Brkić.

>> Karamarko: Žalim za Vukovarom, tamo su pobijedili autobusi

>> Sve o lokalnim izborima čitajte u našem specijalu

Komentara 1

Avatar Romano37
Romano37
09:34 15.11.2013.

Karamarko, Brkić, Čuljak ..biser do bisera, konstelacija od koje se nemogu očekivati pozitivni pomaci za hdz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije