Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽIO PETRINJCA ZBOG OBJAVE

Napisao da župana Žinića treba baciti u jamu: “Ma očito me površno shvatio”

slavić
07.02.2017.
u 07:15

Ne možemo dopustiti da prevladava govor mržnje i pozivanje na takvo što. To je prestrašno, rekao nam je župan Žinić

“U Petrinji je Hasanbegović dočekan ovacijama pune dvorane, a pokraj njega su bili Bruna Esih, župan Žinić, predsjednica skupštine SMŽ Roksandić i biskup Košić. To su sve domoljubi kojima je cilj da što više RH opljačkaju, a da krivnju prebace na Tita. Tito je umro davno, a mene zanima kada ćemo se riješiti ovih samozvanih demokrata i da njih strpamo u jamu gdje im je i mjesto”, napisao je u siječnju na Facebooku Petrinjac Mile Slavić komentirajući prikazivanje filma Huda jama u Petrinji i Sisku.

Zbog ovog komentara sisačko-moslavački župan Ivo Žinić Općinskom je državnom odvjetništvu u Sisku i sisačkoj policiji podnio kaznenu prijavu protiv Slavića zbog kaznenih djela prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju.

– Ne možemo dopustiti da prevlada govor mržnje i pozivanje na takve stvari. Poštujem slobodu govora i medija i pojedinaca, kao i svaku opravdanu kritiku, no ovo nema veze ni sa čim od toga. Prešlo je granicu, nedopustivo je da se danas poziva na bacanje ljudi u jame. Rijetko reagiram, ali ovaj slučaj je stvarno prešao svaku mjeru. To je prestrašno – rekao nam je župan Ivo Žinić, koji prijavljenog Slavića ne poznaje.

U kaznenoj prijavi se ističe kako je riječ o prijetnji koja ima izrazitu vezu sa županovim službenim radom i dužnošću koju obnaša jer je on službeno nazočio projekciji filma Huda jama u Petrinji, kao premijeri tog filma za područje Sisačko-moslavačke županije. Službeno su bili i saborski zastupnici Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić te biskup Vlado Košić. Sve njih je Slavić prozvao u svom komentaru, no smatra da je njegova izjava krivo shvaćena.

– Ja sam se dosta površno izrazio, a i župan me očito dosta površno shvatio. Ispričao sam se naknadno na Facebooku i prije tužbe, a nakon komentara drugih. Nisam mislio na njih nego na one koji su iz Hrvatske odnijeli stotine milijuna kuna i na cestu istjerali sa svojih radnih mjesta pola milijuna ljudi. Njima treba suditi. SRH je bila među najrazvijenijim industrijskm državama, a danas su nas svi prestigli - rekao nam je Slavić, ne pojasnivši kontekst spominjanja jame u njegovu opravdanju.

Dodao je i kako je film Huda jama, po njegovu mišljenju, Sorošev projekt za “zavađanje ljudi” te da se slični filmovi i u Srbiji snimaju istim novcem i istim ciljem. Slavić je inače dosta aktivan na svom Facebook profilu. Često komentira politiku, političare, banke, ovrhe.

Ključne riječi

Komentara 1

OG
Oger
10:45 07.02.2017.

Ova zemlja postaje sve vise nacionalsocijalisticka, a vl svojim nimalo kriticnim prilozima na sve to ocito jasno podrzava put u propast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije