Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijagnoza ekonomista Velimira Šonje
Povratak na članak

Odnos Most - HDZ najveća opasnost i za Oreškovića

Što možemo očekivati od premijera koji je stručan, ali prekratko u Hrvatskoj da bi znao sve posebnosti, analizira ekonomist Velimir Šonje

Komentari 33

Avatar Ironman0105
Ironman0105
19:32 28.12.2015.

G Sonja, to je najveca prednost za g Oreskovica sto je kratko u Hrvatskoj i ne poznaje "posebnosti", kak Vi velite. Jer bas te posebnosti su i jedan od najvecih razloga danasnjeg stanja HR privrede. Tako da ce ovaj razuman i financijski pismen gospodin odmah te posebnosti ukinuti, odnosno zabraniti, i pola problema bit ce samim tim rijeseno.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
19:13 28.12.2015.

Jašta, šta bi mi malo stariji znali reći, pih ta nemojte kasti....u prijevodu bi to značilo, skinite nam se sa....

VL
SS
sokac sa drave
20:08 28.12.2015.

Trazio je od Milanovica skoro sva ministarstva a sada od Kare ne trazi niti jedno.Cak je i ludima sve jasno.

VL
LA
Lavica7
22:53 28.12.2015.

Zavisi s kojim je ciljem dosao. S obzirom da ga ne znamo, sve su ovo nagadjanja. Ako je tocno da je podijelio 5000 otkaza u Plivi, a Pliva je nekad bila alfa i omega...onda se imamo razloga brinuti.

VL
JO
Jole1958
22:10 28.12.2015.

Možda izdrži 6 mjeseci

VL
LA
LANA555
19:37 28.12.2015.

Ajde Bozo delati ?

VL
OS
osica
11:32 29.12.2015.

Moje je mišljenje da HDZ i Most nisu opasnost za Oreškovića. Složili su se oko nužnih reformi, s kojima se zapravo i SDP složio , mada ih u kapmanji nije percipirao kao nužne " nema škara" a svi znaju da su neophodne., pa mislim da će ih vladajući moći ipak lakše sprovesti. Raditi će kao tim, a to mora dati rezultate. Dosadašnja vlada je radila "kao raštimani orkestar" ministri su imali odrišene ruke, svaki je radio po svoju, često dijametarno suprotno po istom pitanju. Ujutro jedan stav, poslije podne drugi, nešto nikad provedeno ni demantirano, računajući na naš zaborav . ( sjetimo se Hajdaš Dončića, monetizacije, ostavke ako ne bude provedena i ?, sjetimo se poreza na nekretrnine... povećanja zapošljavanja, kazne zbog neisplate plaća....i još mnogo toga i " pojeo vuk magare") . Unatoš svemu , tražili su još jedan mandatat, čime " statistikom , povećanjem prihoda od turima,,,, povećanjem zaposlenosti, brisanjem sa zavoda, ....( nećmo o uzrocima). Nova vlada stručnjaka, s timskim radom ima šanser za uspjeh. Čekajmo, ne minirajmo ga na početku, unatoč nesimpatijama mnogih. Ja kažem dobrodošli. Ovo je već za obične građane bilo neizdrživo. Ako imamo jasan cilj ljudi su spremni i na žrtvu, ako imaju pravog vođu,sa jasnom vizijom kamo, kuda vodi narod i državu.

VL
Avatar Marijanček
Marijanček
21:54 28.12.2015.

Šonja ostaje šonja

VL
AA
aabbcc
09:28 29.12.2015.

Strucnjak bi morao kao prvo imati neki svoj plan i program a ovako sva vam prica u prazno.

VL
CR
crocro
19:31 28.12.2015.

Uspjeniše se Hrvatski mrzoljupci. Organiziraju proteste zbog suradnje Mosta i Domoljubne koalicije i njih šačica hoće nove izbore, već su instruirani da moraju pred ured predsjednice RH odakle neće otići dokle god se kod njih ne spusti predsjednica. Ali mrzoljupcima neće planovi uroditi plodom, Hrvatski narod je progledao i jasno vidi što sve čine odlazeći i ocrnjujući na najgrublji način pobjednike. Hrvatski narod je konačno dočekao Hrvatske domoljube koji će se boriti za Hrvatsku i Hrvatske građane. Konačno će mo biti svoj na svome. Hrvatski mrzoljupci su spustili svoju zastavu na pola koplja.

VL
DU
Deleted user
19:38 28.12.2015.

račan,sanader i mali milanović izuzev sanadera šonje živili su žive cili život u hrvackoj i što su napravili???POKRALI jE.mali milanović priča o ustašama,ćovik se maka s pameti.milanoviću pobijeni su na blajburgu i križnom putu.ostali su tvoji koji su u kadi zelje kiselili,pljuc

VL
ZA
Zagrebcani
19:48 28.12.2015.

Oreskovic dolazi iz HDZeovog Lobby -ja u Kanadi, od tuda je dosao I Mudronic i jos neki. Svi su oni predstavljeni kao strucnjsci I njihove diplome moraju biti stvar provjere zato jer tu ima puno prevara. Da je Oreskovic domoljubjub govorio bi razumljivi Hrvatski. Hrvatska djeca rodena u Kanadi govore razumljivi Hrvatski a ako su dosli kao djeca tada je to apsolutno normalno. Ako je negdje Oreskovic radio kada je dao otkaz i zasto? Ako dobro stoji da li si je kupio stan od vlastitih novaca? Oreskovic nije demokratski izabran , kako on na to gleda? U Kanadi Hrvati jako lose stoje osim pojedinci s kakvim privatnim poslovima, najbolji je medu njima g. Lantic s seceranom. U kanadskom HDZ Lobby -ju uglavnom su ocajnici i cekaju kakvu priliku u Domovini I sada je na red dosao Oreskovic. Oreskovic je doso u Hrvatsku na novcanu infuziju.

VL
SC
Schlosser
08:27 29.12.2015.

U HR svi znaju sto treba ciniti a nitko nista ne cini a kada se napokon pojavi snaga tj.politicka opcija koja bi nesto mijenjala svi ih napadaju.Ne cudi da smo tu gdje jesmo tj.pred bankrotom.

VL
Avatar 7Sisak6
7Sisak6
19:14 28.12.2015.

nevjerojatno koje lupetanje koji odnos za odnos moraju biti dvije ili više strana

VL
NI
nikon620
19:31 28.12.2015.

HALO! Zasto medij ne pisu o prosvijedu ispred sjedista MOST-a koji se trebao odrzati u 18h??? Jeli bila guzva???

VL
DU
Deleted user
19:23 28.12.2015.

Imamo Sabor. Za ovce obor. Oh volio bih znati kad ćemo , napokon, k pameti doći mi Hrvati.

VL
LA
Lavica7
20:23 28.12.2015.

Kakav odnod MOst-Domoljubna? Most je svoje odradio. Dobili su pozicije u Saboru, Petrova malo promaknuli i od sad imaju flaster na ustima. Petrov je pokazao i hrabrost i odlucnost i karakter. Polegao je kao psenica...ufrkao se kao crv. U stvari zasto "kao".

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:33 29.12.2015.

Evo, moram priznati osobnu pogresku, jer sam mislio da je autor clanka Sonja. No ispalo je da nije Sonja, nego Sonje, sto pokazuje autorovu jevrejsku pripadnost, sto dakako znaci da autora apsolutno ne zanima uspijeh Hrvatske, nego utjecaj istoga na Izrael.Ponekad cak i izenadjuje kako urednitvo Vecernjaka nazalost nisko udara, pokusavajuci odvesti nasu javnost u potpuno krivom smijeru.....

VL
DU
Deleted user
19:18 28.12.2015.

Pa koliko dugo vec cekam na normalno razmisljanje. Pa naravno da sve odlucuju a time i odgovaraju direktno za sve odluke vlade, HDZ i MOST. Tihi je samo, zvacu ga kompromis. Mandator je trebao biti Karamarko. A Tihija je mogao uzeti za savjetnika u gospodarstvu, jer vise i nije od toga. Mali lobiistic u farmaceutskoj industriji.

VL
Avatar fenixem
fenixem
19:24 28.12.2015.

Blago se lipoj mojoj,ercegovci rade reforme,crkva se uzdize nad razum ovaca,ma lipo li ce ti biti jadna moja!!koja velika sra...nja u tako maloj drzavi!!!Balkan!!!a vi ovcice cobanove ajmo u glas bleeeeeejanjeeee!!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.