Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afganistan

Napadnuta vojna akademija kod Kabula: 'Čuo sam 11 eksplozija'

Napad na vojnu akademiju kod Kabula
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
29.01.2018.
u 07:17

Za sada nijedna skupina nije preuzela odgovornost za napad

Napadnuta je vojna akademija zapadno od glavnog grada Afganistana Kabula, izvijestili su jutros lokalni mediji.

U predsjedničkoj palači potvrdili su napad, prenosi ToloNews.

"Čuli su se hici, još nema informacija o napadu", kazao je glasnogovornik policije u Kabulu Bazir Mudžahid, dodajući da su policijske snage uspostavile kordon oko područja napada.

Afganistanski vojni časnik koji živi na tom području a želio je ostati anoniman kazao je da je od početka napada oko pet sati ujutro po lokalnom vremenu (pola dva po srednjoeuropskom vremenu) čuo otprilike 11 eksplozija.

"Moguće je da je riječ o granatama iz ručnih minobacača", kazao je.

Neimenovani afganistanski novinar saznao je od izvora na tom području da je u kompleks ušla skupina muškaraca s opremom za noćno promatranje.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Napad na vojnu akademiju kod Kabula
1/12

Za sada nijedna skupina nije preuzela odgovornost za napad.

U listopadu je napadač samoubojica na ulazu u vojnu akademiju ubio 15 kadeta u autobusu koji se upravo spremao napustiti kompleks.

Na akademiji maršala Fahima obučavaju se afganistanski časnici a obuku održavaju i strani stručnjaci.

Obnovljena je uz pomoć britanskih oružanih snaga a nazivaju je još i "Sandhurst na pijesku".

Aktualni je napad četvrti u proteklih mjesec dana - prije samo dva dana u velikom je napadu Talibana na središnji dio Kabula ubijeno više od 100 ljudi a ranjeno ih je 235.

U nedjelju je iz palače afganistanskog predsjednika tim povodom najavljen dan žalosti a zastave su spuštene na pola koplja u zemlji i diplomatskim izaslanstvima širom svijeta.

Komentara 2

Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:00 29.01.2018.

Bitno da smo mi potrošili silne milijarde a tamo stvari idu korak naprijed dva nazad... a kraj okupatorske misije se ne nazire...

Avatar superhik74
superhik74
18:58 29.01.2018.

Sram bilo te talibane , onemogucuju okupatorskim multinacionalnim kompanijama pljacku njihovog rudnog bogatstva (Litij, bakar ) i unosni posao sverca heroinom. Kako ce se financirati "obavjestajna zajednica" zapadnih plutokracija ? Zar ne znaju talibani da "smjene rezima" puno kostaju, a ovi prezaduzeni, pa treba nekako namaknuti te novce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije