Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elkisehir

Napadač ubio četvoro ljudi na turskom sveučilištu

Foto: Reuters/PIXSELL
05.04.2018.
u 20:03

Gulen niječe bilo kakvu umješanost u neuspio državni udar u kojem je poginulo više od 250 ljudi.

Napadač je u četvrtak na turskom sveučilištu ubio četvoricu sveučilišnih nastavnika koje je smatrao pristašama muslimanskog klerika kojeg vlada optužuje da stoji iza neuspjelog puča 2016., izjavio je rektor. 

Policija je uhitila muškarca koji je zločin izvršio na sveučilištu Osmangazi u gradu Elkisehiru pored Ankare.

Novinska agencija Anadolija prenosi da se napadač predao i da nije pružao otpor.

Rektor Hasan Gonen potvrdio je da je ubojica radio kao istraživač na fakultetu i da je usmrtio pomoćnika dekana, tajnika fakulteta, profesora i asistenta.

"Tvrdio je da su neki zaposlenici sveučilišta članovi FETO-a", rekao je Gonen, misleći na naziv mreže škola koje vodi klerik Fetullah Gullen s prebivalištem u SAD-u.

Gulena, koji od 1999. živi u egzilu u Pennsylvaniji, vlada optužuje da je organizirao pokušaj puča u lipnju 2016. kako bi svrgnuo predsjednika Tayyipa Erdogana.

Gulen niječe bilo kakvu umješanost u neuspio državni udar u kojem je poginulo više od 250 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 2

TO
Toni70
09:05 06.04.2018.

Gulena, koji od 1999. živi u egzilu u Pennsylvaniji, vlada optužuje da je organizirao pokušaj puča u lipnju 2016. kako bi svrgnuo predsjednika Tayyipa Erdogana sa preko 200 mrtvih i preko 1200 ranjenih ... nadalje Erdogan optužuje Zapad za naoružanjee i instrukciju te financiranje tih terorista koji su učestvovali ili organizirali ( puć = pokušaj ubojstva Erdogana ) i uništenja legalno demokratski izabrane vlade u turskoj. Erdogan optužuje zapad za napad za davanje azila tim teroristima i ameriku za ne isporuku NATO članici glavnoga osumnjičenika da mu se sudi.. Erdogan nije dobar iako je rušio ratni zrakoplov ruski kako njemci jučer kažu na TV iznad Siriskog zračnog prostora . Erdogan nije dobar Izraelu iako je dozvolio dugogodišnju krađu i transport Siriske nafte kroz Tursku u luke gdje se je tovrila nafta nekiim prijateljinma demokratima ... Erdogan je i islamista i potom neprijatelj Izraela i to mu je zapečatilo smrtnu sudbinu koju je izbjegao samo zahvaljujuči rusima= susjedima koji su ga upozorili kratko pred napad da se uspio teškom mukom obraniti od sile komandosa i "naoružane opozicije i Kurda !!! ,

RO
robertbruckner
18:21 23.04.2018.

Gdje je cigo da ga odmah raketira hihihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije