Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija ga privela

Napad na novinarku Provjerenog: Gurnuo me, pala sam u kanal i udarila glavom

novinarka Nove TV
Screenshot Nova TV
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.09.2017.
u 17:30

Protiv muškarca je podnesena kaznena prijava za prijetnju i fizičko nasilje

Prilikom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti su reporterka Nove TV Ema Branica i snimatelj Alan Novak u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice. Tamo su stigli kako bi snimili nastavak priče o nizu prijevara jednog muškarca.

- Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da 'ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću'. Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom", ispričala je reporterka Provjerenog. Na teren je izašla i policija, a protiv nasilnika je podnesena kaznena prijava za prijetnju i fizičko nasilje u PP Garešnica.

S Nove TV su izvijestili da najoštrije osuđuje svako nasilje i opasnost koju doživljavanju reporteri i snimatelji radeći svoj posao.

HND osudio fizički napad na ekipu Nove TV

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u subotu fizički napad na ekipu Nove TV koji se dogodio u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice, te još jednom pozvalo mjerodavne institucije da zaštite novinare.

U priopćenju što ga je potpisao predsjednik HND-a Saša Leković stoji kako su, tijekom snimanja priloga za emisiju "Provjereno", u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice u subotu napadnuti reporterka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac.

Navodi se da je brat osobe o kojoj je TV ekipa snimala prilog fizički nasrnuo, uz uvrede i prijetnje, na kolegicu Branica koja je od udarca pala u kanal uz cestu i glavom gotovo udarila u betonski rub. Ista osoba potom je nasrnula na snimatelja pokušavajući oštetiti kameru.

Po informacijama iz redakcije emisije "Provjereno“, to je već drugi fizički napad na njihove ekipe na terenu u posljednjih desetak dana. Prije kolegice Branica u Puli je napadnut kolega Mate Barišić, uz prijetnje snimatelju da će mu razbiti kameru.

"HND još jednom poziva nadležne institucije da zaštite novinare javno i jasno dajući do znanja da je napad na novinare koji rade svoj posao težak prekršaj, te da u okviru zakonskih mogućnosti najstrože sankcioniraju počinitelje tih napada", istaknuto je u priopćenju predsjednik HND-a Saša Leković.

Komentara 64

DU
Deleted user
18:11 16.09.2017.

Nisam za nasilje ali kad netko neovlašteno uđe na privatni posjed ,riskira.Ni Thompsonu ne daju u arenu u Puli,pa ne navaljuje kao novinari u tuđe kuće, za reportažu.Je li dobra usporedba ,ne znam ali novinari ne smiju biti lešinari.Ono što rade "malim ljudima"nikada neće napraviti političarima , a zaklinju se u neovisno istraživačko novinarstvo.

CR
CrniMax
18:18 16.09.2017.

Novinari su najgora ološ, ulaze bez srama na tuđe zemljište, prikradaju se iz žbunja i slikaju najčešće neovlašteno bez pitanja i odobrenja, ukratko gamad!

RI
rimac444
19:44 16.09.2017.

Neka se usude na takav način maltretirati kriminalce kao što je milanović, mesić, josipović, čačić i brojne i druge mafijaše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije