Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET BURNO NA SUĐENJU

Tito Gubić: Nema slikanja! Nisam kurva! Toj novinarki ne znam ni ime, a oštećena sam ja!

Tito Gubić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
16.12.2016.
u 20:45

Tito Gubić javnosti je poznat kao Ivana Zdravka Josipa

- Nema slikanja. Nisam došla na plac da me se slika kao kurvu. Nisam kriva! - riječi su kojima se Tito Gubić (51), javnosti poznat kao Ivana Zdravka Josipa Radoš, obratio sutkinji Renati Pražetini Kaleb na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. 

Tamo mu je počelo suđenje jer je prijetio Emi Branici, novinarki emisije Provjereno Nove TV.

Kako nije prestajao negodovati zbog fotografa u sudnici, sutkinja mu je objasnila da je rasprava javna te da su snimanja odobrena, na što je Gubić kazao svom odvjetniku: - Stopiraj to snimanje!

Dobio  je odgovor da to nije moguće, pa je lice pokušao sakriti fasciklima, kako  bi izbjegao fotoaparate i kamere. No sutkinja ga je tražila da spusti fasciklu, upozorivši ga da će ga izbaciti  iz sudnice, ako se ne bude primjereno  ponašao. 

Gubić inače govori u ženskom rodu, pa je odgovarajući na pitanja sutkinje o nacionalnosti, stručnoj spremi, obiteljskim prilikama, primanjima i bračnom stanju odgovorio:

- Hrvatica sam. Imam medicinsku i kuharsku stručnu spremu, a trenutačno sam u mirovini. Moja su primanja tajna. Udovica sam. Imala sam partnera i imam ga i sada. Imam četiri kćeri i sina.  Svi su punoljetni. Vojsku sam odslužila u Skopju – kazao je Gubić sutkinji.

Na  takvo  davanje podataka reagiralo je tužiteljstvo, koje je modificiralo optužnicu, navevši da je optužen Tito Gubić, a ne Ivana Zdravka Josipa Radoš. Takav potez tužiteljstva uslijedio je, jer je Gradski ured za opću upravu  poništio Gubićev ženski identitet kojeg je dobio temeljem krivotvorene potvrde o nekažnjavanju.

- Okrivljeni jeste li razumjeli optužnicu? - pitala je sutkinja Gubića.

- Okrivljena, molim vas. I da jesam, razumjela sam optužnicu - odgovorio je Gubić, ne odustajući od izražavanja u ženskom rodu.

Novinarka Ema Branica potom je kazala kako je Gubić zvao ekipu Provjerenog.

- Poslao nam je faks ovjeren kod javnog bilježnika. Tjedan dana prije toga, čekali smo ga pred kućom, no on s nama nije htio razgovarati. Pozvao nas je u kuću gdje nam je pokazao ugovor o doživotnom uzdržavanju Alojzija Cesara.

Mi smo prije toga taj ugovor dali na grafološko vještačenje, a grafolog je ustanovio da je potpis krivotvoren. Gubić je inzistirao da zajedno odemo kod javnog bilježnika. Stalno sam mu postavljala pitanja, a on me u jednom trenutku upitao: - Znaš li kako je završio pokojni Pukanić?

Pitala sam ga je li to prijetnja. Odgovorio je da nije. Dodao je da je Pukanić ubijen jer nije htio objaviti krivotvorene dokumente. Krenuli smo kod javnog bilježnika, a ja sam ga svašta pitala. Je li ukrao pečat grada Bjelovara, je li tjerao djecu da prose...

U jednom trenutku krenuo je rukom prema meni, kao da će me udariti.. No onda se zaustavio jer je bio svjestan da  se sve snima. Potom me pljunuo i rekao mi da sam smeće i đubre - kazala
je Ema Branica.

Pojasnila je da je nakon svega  bila  u šoku te da je tri tjedna imala 24-satnu  zaštitu. Tijekom snimanja priloga od sat i pol, pokušavala mu je postaviti, kaže, što više pitanja.
- Pukanića  je spomenuo iz vedra  neba. Titu Gubića ne podcjenjujem. Inteligentna je osoba. Nakon izrečenog o Pukaniću nisam otišla jer posao nisam završila. 

Naime, novinarski posao je specifičan. Tog dana nakon što smo otišli, Gubić me još dva puta zvao na telefon i govorio mi prostote po 40 minuta – rekla je još Branica, a Gubić je prigovorio istinitosti
njezinog iskaza.

Potom je u sudnici pregledan prilog, a Gubićev odvjetnik ustrajao je u tvrdnjama da se “okrivljena nije približavala novinarki te da ju nije pljunula već samo gestikulirala riječju ‘puj’”.

Snimka je ponovo pregledana pa je sud zaključio kako se iz snimke ne može utvrditi je li Gubić novinarku doista pljunuo odnosno je li “došlo do kontakta njegove sline s njezinom kožom.”

- Toj novinarki ne znam čak ni ime. No da je osjetila prijetnju u mojoj kući, sigurno me ne bi slijedila po ulici. Nisam kriva. Molim sud da me oslobodi. Vidljivo je i na snimci da se novinarka nije bojala jer me ne bi slijedila. 

Oštećena sam ja u ovom slučaju jer sam 13. listopada trebala obaviti operaciju  spola, a umjesto toga sam uhićena. Prošla sam određene testove, a tek nakon operacije štitnjače, unazad  godinu  dana sam na hormonskoj terapiji – branio se Gubić.

Odlučeno je da će ga se vještačiti kako bi se ustanovilo je li bio smanjeno ubrojiv.

>> Show u sudnici: Ogrnuo se kaputom i sve vrijeđao

Ključne riječi

Komentara 7

OB
ObrenM
23:34 16.12.2016.

Ovakovoj osobi platiti skupu operaciju promjene spola u 50 i nekoj godini,a cestite tesko bolesne ljude i djecu prepustiti sakupljanju pomoci za lijecenje.

GV
golub Vaso
23:49 16.12.2016.

tko gleda i snima takve emisije je dno dna

Avatar KIopp
KIopp
08:20 17.12.2016.

Ne mogu vjerovati koliko ima komentara protiv ove novinarke. Pa ako šta valja na toj Nova-tv je informativni program i ta emisija Provjereno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije