Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznali krivnju

Napad crvenom bojom na osječki HGK izvela je Crvena akcija

hgk osijek (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/4
26.03.2011.
u 14:50

Bacanjem boje na zgradu HGK uoči dolaska bivšeg predsjednika Stjepana Mesića poručili su, kažu, da zakuske neće lako prolaziti dok se narod pljačka

Pročelje zgrade Hrvatske gospodarske komore u Osijeku u noći s četvrtka na petak, a uoči dolaska bivšeg predsjednik Stjepana Mesića crvenom je bojom obojala Crvena akcija. Priznali su to u priopćenju koje su poslali medijima, a u kojemu stoji da su poručili "tim činom da zakuske neće samo tako prolaziti dok se narod dalje osiromašuje i pljačka. Ne trebamo parazite da nam upravljaju životima, ne trebamo trpjeti diktaturu kapitala!"

>>HGK u Osijeku zalili crvenom bojom uoči Mesićeva dolaska

- Jedan od simbola moći i oličenje nepravednog sustava je Hrvatska gospodarska komora. Ta krovna organizacija, kako si vole tepati, poduzetnika ili gospodarstvenika, u narodu poznata kao skup tajkuna svojim ekonomskim naputcima često „ohrabruje“ političke elite u donošenju odluka. Gnjusnost te organizacije i samog sistema posebno dolazi do izražaja prilikom dodjeljivanja Zlatne kune gdje se dijele nagrade kapitalistima po svim mogućim kategorijama, uz nezaobilaznu svečanu priredbu i pregršt govora - stoji između ostalog u priopćenju.

Na čin ih je dodatno potaknula dodjela povelje o počasnom članstvu koju je Mesiću uručio Crveni križ.

- Inače taj Crveni križ, iako nam se tako predstavlja, nije nikakva dobrotvorna ustanova već je to još jedan parazit na leđima naroda iz kojeg svako malo izbijaju raznorazne afere. Ravnatelj gradskog društva Crvenog križa u Osijeku, Marko Đukić, ima plaću veću od 22.000 kuna, a uz zavidan vozni park i nekoliko stanova preko sto kvadrata politika mu direktno pogoduje i novcem iz državnog proračuna bez da se propiše natječaj i s izmjenama zakona koje dopuštaju turističke djelatnosti Crvenom križu.

Pa kada su se gospoda na tako prikladnom mjestu odlučila naći i slaviti dok narod prosvjeduje i živi u potpuno drugačijem „svijetu“ od njihovog, mi smo im odlučili prirediti dobrodošlicu - zaključuje Crvena akcija.

Komentara 21

ST
standup
15:05 26.03.2011.

..ma drug penzijoner-Mesic´, je stija \"samo malo prigristi-janjetine..nogicu\"..( interesantno, kada mu je Papa u Vatikanu reka, \"da se triba drzáti-Tradicije..., drugi dan nakon Vatikana -Mesic´je odletija u Bosnu \"na Janjetinu-po tradiciji\" )...-:))

Avatar Robinzon
Robinzon
15:42 26.03.2011.

Ja bi te farbare, fatao jednog po jednog, ofarbo ih u crveno i provodo gradom na lancu, pa da vidim hoće li i dalje uništavati tuđu imovinu.

ZE
zelenooq
15:00 26.03.2011.

svaka cast JEDAN SVIJET,JEDNA BORBA!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije