Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNO

Naoružan upao u studio televizije, prijetio bombaškim napadima

napadač
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
29.01.2015.
u 22:56

Novinar koji je razgovarao s njim rekao je da muškarac tvrdi da pripada hakerskom kolektivu

Televizijske vijesti znaju biti vrlo dramatične, no u ovom slučaju drama se odvijala u samom studiju. Naime, u studio nizozemske televizije NOS danas je upao naoružani muškarac, zbog čega su prekinute glavne večernje vijesti, prenosi BBC.

Zgrada u Media Parku u gradu Hilversumu je evakuirana, a muškarac u odijelu i s pištoljem šetao je praznim studijem. Kada je upala policija bacio je pištolj i predao se te je svladan.

Još uvijek nije jasno koji mu je bio motiv za ovaj nesvakidašnji čin.

- Angažirala nas je tajna služba - može se čuti na snimci kako govori muškarac.

Na stranici NOS-a objavljeno je pismo koje je napadač dao osoblju televizije, a u kojemu prijeti bombaškim i cyber-napadima ako ga spriječe da ode u eter. Novinar koji je razgovarao s njim rekao je da muškarac tvrdi da pripada hakerskom kolektivu. Direktor NOS-a Jan de Jong rekao je da je muškarac imao popis zahtjeva te je želio 10 minuta u eteru. Iz televizije tvrde da nijedan hitac nije ispaljen.

U Media Parku je inače 2002. godine nakon radijskog intervjua ubijen kontroverzni političar Pim Fortuyn.

Komentara 4

Avatar Broomhilda
Broomhilda
00:23 30.01.2015.

Daj . naoružan , čime?? , tulipanom??

TH
thekurcula
12:36 30.01.2015.

E sad, nikako nije bio cilj da on kaže da ga je angažovala tajna služba ali dečko je mlad, 19 godina, a možda nije ni znao da ide u eter, a osetio je potrebu da prestravljenim novinarama u studiju da bar neko umiruće objašnjenje za to što se događa. U svakom slučaju, cirkus je potpun a vrhunac će biti svakako što će svetina preći i preko ove "sitne" greške u koracima i neće uzimati njegove reči o tome ko ga je angažovao, ozbiljno, nego će verovati ovima što danas prave medijsku kampanju kao da je, u najmanju ruku, terorista pobio 50-ak novinara i kamermana!

RA
ranko75
08:18 30.01.2015.

Tu ne pise da je nekome pretio, samo se je setao sa pistoljem. Neko se seta sa kucetom,neko sa pistoljem,neko sa drugom,neko sa djevojkom.Ovima sto su napustili radno mjesto bez opravdanih razloga treba skinuti dnevnicu, a jos i cuvarima,koji su pustili naoruzanog da udje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije