Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni poduzetnik

Prijetio da će dići hotel u Biogradu u zrak

hotel Alba Maris
Foto: Frane Šarić
1/5
29.11.2014.
u 13:10

Pred brojnim novinarskim ekipama optužio je sudstvo za spregu s Moralićem, Brankom Hrgom, lokalnim moćnicima...

Biogradski poduzetnik Milenko Mikulić najavio je za danas, pa odustao od namjere da digne hotel Albamaris u zrak jer je, kako tvrdi, prevaren od tvrtke Kutjevo i Envera Moralića.

Pred brojnim novinarskim ekipama optužio je sudstvo za spregu s Moralićem, Brankom Hrgom, lokalnim moćnicima...

- Enver Moralić je Kutjevo dobio za ništa, a mene je pitao znam li tko je. Moji su problemi počeli kada sam htio od Kutjeva kupiti firmu Gušti s kojom sam kao Hotelier radio 20 godina. Kada sam 2011.godine ušao u Gušte koji su bili u Kutjevu, tražio sam diobenu bilancu i potom ušao u kredit i platio četiri rate. Naišao sam na kredit za koji nisam znao od 1,6 milijuna eura i oni ga nisu skinuli iako on nije bio u Guštima - rekao je Mikulić dodajući da su kada je upao u probleme radnici zbog neisplate dvije plaće pokrenuli stečaj.

- Htio sam u predstečajnu nagodbu, no odbijen je zbog Branka Hrga koji je povezan s Moralićem i on je inzistirao da ide u stečaj. Tražio sam i skidanje imuniteta Hrgu, ali sam odbijen - rekao je Mikulić.

On je, kako tvrdi, podnio tužbu jer mi nisu skinuli kredit zbog kojeg je pokrenuta ovrha.

- Hotel je procijenjen za 3,9 milijuna eura, a sud je u rekordnom roku odlučio provesti ovrhu iako proces još traje. Sud spušta cijenu hotela s milijun i pol na 700.000 eura i javlja se škola Adam Krčelić i kupuje hotel od 3,9 milijuna eura za 700.000 eura. Pa za te novce se ne može kupiti ni škola - rekao je Mikulić dodajući da je bio spreman dignuti hotel u zrak za samo sedam minuta jer je priključen na plinsku stanicu s 2000 litara plina.

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Foto: Dino Stanin/Pixsell

- Na prvi kat se upali svića i za sedam minuta dolazi plin i hotel ide u zrak. Odustao sam od rušenja jer se za slučaj zainteresirao USKOK i DORH. Ako škola stupi u posjed hotel prije nego slučaj bude riješen hotel će biti srušen - zaključio je Mikulić kojeg je zbog najave rušenja ispitivala i policija.

Iz tvrtke Kutjevo su nam rekli kako im se možemo obratiti u ponedjeljak, a prije nekoliko dana kada je Mikulić preko lokalnog portala poručivao da je hotel miniran i da u subotu u podne ide u zrak, odgovorili su portalu Zadarski.hr da je Mikulić je kupio od Kutjeva firmu Gušti d.o.o. na obročnu otplatu i da je platio jedan dio cijene, a ostatak nije uplatio.

- Kako je ugovor bio u formi ovršne isprave, mi smo ga zvali nekoliko puta da dug plati, on nije platio i mi smo otišli u ovrhu. Dakle nikakav spor mi ne vodimo nego jednostavno, bila je ovrha. Rješenje o ovrsi je sud izdao, on se žalio, žalba je bila odbijena... To je osoba koja nije imala namjeru dug platiti nego vrši pritisak na sve moguće načine – rekli su iz Kutjeva Zadarskom.hr dodajući kako Mikulić nije laik i da je kupivši tvrtku Gušti kupio poslovni udjel sa svim što firma ima, pokretninama i nekretninama, pravima, ali i potraživanjima, te da će Kutjevo od Mikulića ostatak potraživanja podmirivati osobnom tužbom.

>>AZTN kaznio Dukat, Konzum, Kutjevo i KTC s 1,63 milijuna kuna

Komentara 9

1A
1A
16:52 29.11.2014.

Gospodine Mikulic, a zasto niste pricali o svojim financijskim prevarama i zloporabi polozaja i vlasti zbog cega ste kazneno gonjenj???? procitati clanak: http://www.zadarskilist.hr/clanci/16052009/trag-novca-prikrivali-uplacujuci-ga-na-privatne-racune

Avatar Torkul
Torkul
14:50 29.11.2014.

Milenko Mikulić je do domovinskog rata bio sirotinja u punom smislu te riječi. Klasičan je primjer ratnog profitera. U njegovom slučaju "institucije sistema" potpuno su zakazale. Izgleda da će sa njegovim "ratnim plijenom" biti "kako došlo tako pošlo".

DU
Deleted user
18:57 29.11.2014.

Nije on ni gospodin ni poduzetnik,on je prevarant zbog kojeg su zaposlenici firme Gušti ostali bez pet plaća (i više) i završili na burzi.Za njegovo poštenje zna i policija i sud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije