Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomagačica u bijegu

Procurila snimka: Terorist otkrio taocima motiv napada

talačka kriza,košer trgovina,Francuska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
10.01.2015.
u 16:02

Braća su ubijena u tiskari u Dammartin-en-Goeleu gdje su se skrivali nakon pokolja u Parizu. Pomagač Amedy Coulibaly smaknut je u prodavaonici košer hrane na istoku Pariza dok je njegova djevojka u bijegu

Francuski mediji objavili su danas snimku iz trgovine košer hranom koju je jučer zauzeo i u njoj držao taoce terorist Amedy Coulibaly.

Mirror piše da je u trenutku talačke krize televizijska postaja RTL nazvala supermarket na telefon. Netko je podigao slušalicu, ali nije odgovorio. Linija je bila otvorena nekoliko minuta tijekom kojih se mogao čuti razgovor između Coulibalyja i jednog od zatočenika.

Upao s kalašnjikovom

- Reći ću im da prestanu napadati Islamsku državu, prekinu otkrivati lica naših žena i da prestanu stavljati našu braću u zatvor za sve i svašta - kazao je Coulibaly dok je pričao o tome kako su francuske akcije u Maliju i Siriji bile njegov motiv za napad. Također, Coulibaly je kazao i da se bori za Islamsku državu.

Podsjetimo, Coulibaly je, naoružan s dva kalašnjikova, u društvu djevojke Hayat Boumeddiene (26) upao u trgovinu u Porte de Vincennesu. Zahtijevao je slobodu za braću Kouachi, glavne osumnjičene za napad na redakciju satiričnog lista u Parizu. Boumeddiene je uspjela izaći iz tregovine u tijeku talačke krize. Policiji je tvrdila da je taokinja, a potom je pobjegla i još uvijek traje potraga za njom. Navodno je riječ o opasnoj pojedinki koja je najvjerojatnije naoružana.

Podsjetimo, antiteroristička policija jučer je ubila dvojicu braće francusko-alžirskog podrijetla koji su napali i ubili 12 novinara, urednika i policajaca u satiričnom listu Charlie Hebdo u Parizu. Braća Said Kourachi i Cherif Kourachi, u dobi od 34 i 32 godine, ubijena su u tiskari u Dammartin-en-Goeleu gdje su se skrivali nakon pokolja u Parizu. Talac kojeg su ranije zatočili oslobođen je. Prema izvorima iz francuske vlade, braća su izašla iz zgrade i pucala na policiju prije nego što su ubijeni. Ranila su dvojicu policajaca.

Iza svega al-Qa'ida?

Kako pišu francuski mediji, Al Qa'ida na Arapskom polutoku navodno je priznala da je upravljala napadom na Charlie Hebdo.

U subotu popodne iz pritvora je bez podizanja optužnice pušten 18-godišnji Mourad Hamyd. On je, podsjetimo, uz braću Kourachi bio osumnjičen za napad u Charlie Hebdo. Nakon što je objavljeno njegovo ime kao mogućeg suučesnika tvrdio je da nije kriv i da je u to vrijeme bio u školi.

Također, okončana je i talačka kriza u draguljarnici u Montpellieru te su oslobođeno dvoje zatočenih taoca, a otmičar se predao policiji. Ustanovljeno je da on nije bio povezan s braćom koja su počinila masakr u Charlie Hebdou.

Francuski predsjednik François Hollande pohvalio je policiju za ''hrabrost i učinkovitost''. Kazao je da je ono što se događalo zadnjih dana u Parizu i okolici ''tragedija za narod''. No, upozorio je da opasnost još nije gotova.

- Moramo biti oprezni i molim vas da budete ujedinjeni - to je naše najbolje oružje - poručio je Francuzima.

>>Napadač ubijen, dio talaca mrtav!

>>Ubijena braća teroristi. IS: Mi smo odgovorni za napad, sutra smo u SAD-u i Britaniji

>>Karta bijega: Evo gdje se sve odvijala drama tijekom potjere za braćom islamista

Komentara 51

RE
retfala
10:09 10.01.2015.

od kako su socijalisti na vlasti s cirkus predsjednikom u Francuskoj,sve je krenulo naopako,pederski brakovi,pedofili,smiješne obavještajne službe,naganjavanje s dva muslimanska klošara...ovaj problem bi u roku par minuta odradio srednje obučeni legionar...

Avatar viki_nuland
viki_nuland
13:51 10.01.2015.

90 tisuca policajaca i ona im pobjegne. Mozda bi trebalo mobilizirati inspectora Jacques-a Clouseau (Peter Sellers) iz Pink Pantera.

NI
nikolaknn
10:15 10.01.2015.

poslije ove akcije,Francuzi imaju razlog za strah.Totalno losa akcija,amaterizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije