Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detoksikacija

Nakon uživanja u blagdanskoj trpezi, besplatni savjeti o prehrani

Salata
Arhiv VL-a
01.04.2013.
u 14:10

Prema posljednjim istraživanjima, Hrvati su na četvrtom mjestu po pretilosti u Europi, te na devetom mjestu u svijetu

Nakon bogate blagdanske trpeze i obilja hrane, osječka udruga Nutricionizam Balans građanima nudi besplatnu analizu tjelesne mase i savjete o pravilnoj prehrani. Akcija počinje u utorak, a traje do 17. travnja.

- Iz godine u godinu pretilost u Hrvatskoj raste, kao i broj oboljelih od različitih kroničnih bolesti vezanih uz nepravilnu prehranu i nezdrav način života, poput dijabetesa, kardiovaskularnih te bolesti probavnog sustava. Prema posljednjim istraživanjima, Hrvati su na četvrtom mjestu po pretilosti u Europi, te na devetom mjestu u svijetu – upozoravaju nutricionistice iz Udruge.

Dolazak na savjetovanje potrebno je najaviti na telefonski broj 097 7808 943 ili 091 5034 268, ili na mail adresu nutricionizam.os@gmail.com. Zainteresirani ih mogu naći na Šetalištu P. Preradovića 7 u Osijeku, u ambulanti dr. Hećimović, a vrata su im otvorena parnim datumima od 14 do 19 te neparnim datumima od 8 do 13 sati. Nutricionisti su ove udruge na raspolaganju i građanima u Virovitici, u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“, gdje su dostupni svakog parnog petka u mjesecu od 15 do 20 sati.

- Osim navedenih besplatnih usluga, povoljno nudimo individualne planove prehrane te uključivanje u vrlo uspješan projekt Škola zdravlja i mršavljenja. Osim nutricionista, u tim su uključeni liječnik i osobni trener – zaključuju.

>>Kriza je još uvijek: Cijene itekako utječu na lošu prehranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije