Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u centru osijeka

Nakon urušavanja stropa, počela sanacija krova osnovne škole

urušen strop,Osijek,škola
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
03.06.2014.
u 14:31

Pukom srećom izbjegnuta je tragedija jer je to prostor s velikom frekvencijom djece, još uvijek šokirana priča ravnateljica Jadranka Jurić.

Strašan prasak zaledio je krv u žilama 21 učenika i učiteljice 2. a Osnovne škole Franje Krežme u Osijeku. Tek što su se u ponedjeljak prije podne spustili u školsko dvorište gdje su odlučili održati sat razredne nastave, odlomilo se pola stropa i zatrpalo im učionicu. Odmah je iseljen i susjedni razred u čijim klupama sjedi 26 prvašića.

- Pukom srećom izbjegnuta je tragedija jer je to prostor s velikom frekvencijom djece - još uvijek šokirana priča ravnateljica Jadranka Jurić. Dio je to školske zgrade u kojoj se nalaze dva razredna odijeljena te učionica informatike, a pod istim krovom je i sportska dvorana. Nastava se ovdje neće odvijati dok se ne utvrdi uzrok i ne završi sanacija.

- Cijeli taj dio je ispražnjen, a djeca su preseljena u drugi dio zgrade gdje se nalazi većina učionica, a tamo će se sada nastava održavati do kraja školske godine. Roditelji su upoznati s ovim, normalno i zabrinuti - napominje ona. Ova škola koja se nalazi u najužem gradskom središtu izgrađena je prije točno 50 godina. Objekt je djelomično renoviran. No, strop koji se urušio nalazi se ispod ravnog krova koji je popustio, pretpostavlja ravnateljica, jer je navlažen zbog velike količine oborina koje su posljednje vrijeme bile obilne i učestale. Uzroci će se tek utvrditi, a sa sanacijom koja bi trebala završiti do početka nove školske godine, odmah se krenulo.

>>Učenici izišli iz učionice, a 10 minuta poslije urušio se strop!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije