Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđena na 15 godina

FOTO/VIDEO Smiljana Srnec s povezom na ruci ispred kuće, njen odvjetnik objasnio: 'Nije šetala gradom'

Smiljana Srnec nakon što se javila u Probacijski ured u Varaždinu stigla je u obiteljski dom u Palovcu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
13.09.2023.
u 13:32

Sud u Požegi odobrio je puštanje iz zatvora jer je došlo do pogoršanja kronične bolesti koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava te je operacija zakazana za 18. rujna.

Smiljana Srnec, koja je osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić, jučer je puštena iz zatvora na tri mjeseca zbog pogoršanja kronične bolesti. Kući iz zatvora stigla je još jučer navečer, a danas je prvo snimljena ujutro u Varaždinu gdje je sa suprugom otišla javiti se u Probacijski ured. Potom ju je reporter Pixsella snimio ponovno pred kućom u Palovcu. Smiljana na desnoj ruci ima povez, a kada je ulazila u kuću, mahnula je novinarima. 

– Ona je danas u Varaždinu isključivo ispunjavala svoju obvezu, javila se u Probacijski ured u koji se mora javiti jednom tjedno. Nije šetala gradom Varaždinom nego je samo ispunjavala obvezu iz rješenja za odobravanje prekida kazne zatvora. Zbog toga je bila danas u Varaždinu i zbog toga će se javiti policijskoj postaji u Čakovcu. U tim situacijama mora izaći iz kuće – rekao je odvjetnik Krešimir Golubić. 

Podsjetimo, Smiljana Srnec osuđena je na 15 godina zatvora za ubojstvo sestre čije je tijelo držala u zamrzivaču. Sud je odobrio njeno puštanje na slobodu u periodu od tri mjeseca.

Sud u Požegi odobrio je puštanje iz zatvora jer je došlo do pogoršanja kronične bolesti, koja se ne može liječiti u sklopu zatvorskog sustava te je operacija zakazana za 18. rujna.

– Sudac izvršenja Županijskog suda u Slavonskom Brodu svojim rješenjem od 28. kolovoza odredio je prekid izdržavanja kazne zatvora za zatvorenicu. Prekid je određen po članku 63 Zakona o izvršavanju kazne zatvora iz razloga što je kod zatvorenice došlo do pogoršanja kronične bolesti koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava. Prekid je određen u vremenu od tri mjeseca, od 12. rujna do 12. prosinca – rekao je jučer Mile Soldo, zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu. 

Ključne riječi

Komentara 8

RO
rocciccov
13:50 13.09.2023.

Pravosuđe jednostavno ne zna odraditi posao za koji su plaćeni. Po mojem skromnom mišljenju ova predstava za javnost je posve nepotrebna. Stražarke su tu Srnec trebale prepratiti do prve bolnice, nitko ju niti ne treba čuvati kad je nepokretna, a nakon otpusta iz bolnice odvesti je do Krapinskih toplica. Kraj priče. Kakav prekid kazne, kakvo mahanje novinarima, kakvi bakrači. No, pravosuđe je oko svega napravilo predstavu jer u Hrvatskoj ne postoji bolnički krevet i 2 medicinske sestre koje bi pratile taj postoperativni tijek? Smiješno!

OT
otrovnijezik
14:08 13.09.2023.

Ako može Horvatinčić, može i ona. Zakon je jednak za sve.

MA
Makbe
14:24 13.09.2023.

Mogu samo reći jadna žena. Tko zna što je bilo i tko je sve bio upleten i zašto, vjerojatno je i ona kriva. Čudno je da nitko od obitelji 15 godina nije otvarao taj frižider a plaćali su struju jer je stalno bio uključen. Još jadnija je svakako ubijena Jasmina. Moja sućut i jednoj i drugoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije