Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Makarani u nevjerici

Nakon pucanja iz pištolja sa 1.7 promila, Barbieriju je u kući pronađena puška

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
10.06.2020.
u 16:22

U Makarskoj su šokirani ovim događajem, o Barbieriju govore sve najbolje i smatraju ga gospodinom.

Veljko Barbieri, jedan od najpoznatijih hrvatskih gastronoma, autor brojnih književnih djela, uhićen je u Makarskoj u utorak oko 18 sati jer je pod utjecajem alkohola pucao iz vatrenog oružja u stablo na Šetalištu fra Jure Radića, ispred njegove obiteljske kuće.

Izmjereno mu je 1,7 promila alkohola u krvi te je zadržan do otrježnjenja nakon čega je provedeno kriminalističko istraživanje, očevid te pretraga doma.

Kako doznajemo od Antonele Lolić, glasnogovornice PU Splitsko-dalmatinske protiv 70-godišnjeg Barbierija bit će podnesene dvije kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Jedna je zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, a druga zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Naime, kod Barbierija je pronađeno više komada oružja: pištolj, plinski pištolj, lovačka puška, ali i automatska puška koja se po zakonu ne može registrirati.

Neslužbeno doznajemo kako je Barbieri oružje policiji predao dragovoljno, a za pištolj iz kojega je pucao ima dozvolu. Veljko Barbieri bio je dragovoljac Domovinskog rata. U Makarskoj su šokirani ovim događajem, o Barbieriju govore sve najbolje i smatraju ga gospodinom.

Komentara 2

ZB
Zoki-Bijela
17:41 10.06.2020.

Juzinaaaaaaa

SS
sokac sa drave
09:21 11.06.2020.

Jer to onaj sto nas je ucio kuhati a nismo ga nista razumjeli.Sve namirnice i zacine je nazivao talijansko dalmatinskim dijalektom strogo pazeci da ne govori hrvatski jezik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije