Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrhtavanje tla

Nakon potresa stotine Zagrepčana zvale Centar 112

\'potres\'
Arhiva VL
30.12.2010.
u 09:51

Podrhtavanje tla trajalo je nekoliko sekundi, a još nije poznato je li nastala kakva šteta

Zagreb i okolicu ujutro u 9.24 pogodio je lakši potres. Magnituda mu je bila, kažu u Županijskom centru 112, 2,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru četiri stupnja Mercallijeve ljestvice.

– Epicentar potresa bio je 15 kilometara sjeverozapadno od Zagreba, kraj Zaprešića, a na telefon se poslije potresa javilo oko 150 ljudi – rekli su iz Centra. Naime, iako se potres najsnažnije osjetio oko Zaprešića, Jablanovca i Bistre, podrhtavanje tla prijavili su i stanovnici Vrapča, Borčeca, Trešnjevke, čak i Tuškanca.

– Nitko nije prijavio materijalnu štetu – rekli su iz Centra. Dodali su i da je s obzirom na jakost to bilo očekivano, no u Centru nisu znali objasniti zašto se potres male magnitude osjetio na širokom području.

Iako smo objašnjenje pokušali dobiti u Državnoj seizmološkoj službi, nikoga do 16 sati nismo mogli dobiti. Iz gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama objasnili su nam da je normalno da se podrhtavanje osjetilo na širem području jer epicentar potresa nije samo točka na karti (kako se to može učiniti građanima koji središte potresa gledaju na karti) već područje koje ima svoju širinu.

Podsjetimo 5. i 26. listopada seizmografi su zabilježili dva potresa jačine 2,5 stupnjeva prema Richteru, a epicentar je bio 10 km zapadno od Samobora u istočnom dijelu Žumberačke gore. Ni ovi potresi nisu prouzročili materijalne štete.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar nekakav
nekakav
14:47 30.12.2010.

navodno da je potres nastao kad je zoran milanović odlučio malo protegnuti svoje nogice, i riješiti problem bolova u preponama iz saborske stolice. valjda ima tvrdu stolicu... jednako tako je izvjesno da je ovaj drugi val

PI
piccolo
14:57 30.12.2010.

nekakav............... već sam ti reko da vas rvatine može riješit samo jedna jako jaka kuga. Ili jaki potres. Pa da počnemo iznova.

BU
buck
18:05 30.12.2010.

kad se za vrijeme rata slavonija tresla pod granatama i bombama purgeri su normalno zivjeli svaka cast sudionicima rata govorim za one koji nisu e sad se onaj odozgor pobrinuo da se i njima malo trese fakat mozes plakat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije