Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nakon Mrežnice zamutila se i Korana? Ne zna se kada će se ponovno moći kupati u rijekama

Prema prošlotjednom izvješću Hrvatskih voda velike količine oborina na slivu rijeke Korane, točnije kod podsliva rijeke Radonje uzrokovale su bujice s prometnica, pristupnih cesta kamenoloma, koje su nosile ostatke od sječe drveća, građevinske šute, ali i granja drveća u cvatu
24. lipnja 2019. u 10:51 2 komentara 1396 prikaza
Rijeka Mrežnica
Foto: Radio Mrežnica

Rijeku Koranu u Karlovcu zamutile su u okolnostima obilnih kiša rijeka Mrežnica i ostali koranski pritoci, te se pretpostavlja da do sljedećeg vikenda neće doći do potpunog bistrenja Korane, priopćila je u ponedjeljak karlovačka Gradska uprava.

Rijeka Mrežnica ronioci na terenu Što se događa s Mrežnicom? Više nije smaragdno zelena

Prema informaciji Stožera civilne zaštite Karlovačke županije počelo je bistrenje rijeke Mrežnice u općini Generalski Stol, vidljivo je i u Zvečaju, ali će bistrenje potrajati još najmanje nekoliko dana.

Izvid koji su obavile Hrvatske vode pokazao je da je na Mrežnici zamućenje i dalje prisutno, međutim u Generalskom Stolu utvrđeno je 75-postotno bistrenje rijeke, u Zvečaju od 30 do 60 posto, dok je na gradskom kupalištu u Dugoj Resi jedva vidljivo.

Korana je uzvodno od ušća Mrežnice do ušća Radonje u Tušiloviću manje zamućena, iako Radonjom još teče zamuljena voda.

Ronioci KPA Vodomar Duga Resa tijekom vikenda su obišli četiri velika izvora rijeke Mrežnice u zaseoku Erdelj, Leskar, Mateško Selo i Zvečaj i utvrdili kako isti nisu uzrok zamućenja.

HGSS pronašao tijelo utopljenog muškarca na Mrežnici preminuo mladić Otišao na rafting pa se utopio u Mrežnici?

Prema prošlotjednom izvješću Hrvatskih voda velike količine oborina na slivu rijeke Korane, točnije kod podsliva rijeke Radonje uzrokovale su bujice s prometnica, pristupnih cesta kamenoloma, koje su nosile ostatke od sječe drveća, građevinske šute, ali i granja drveća u cvatu.

Zbog toga je došlo do promjene boje vodotoka i stvaranja pjene koja se zadržala u podnožju pontonskog mosta u Karlovcu. Riječ je o prirodnoj pojavi izvanrednog onečišćenja vode uzrokovanog manjom elementarnom nepogodom, tj. visokim oborinama karakterističnima za ovo doba godine.

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • Avatar krumpirsky
    krumpirsky:

    kladim se da je kriv plenković

  • Avatar nekakav
    nekakav:

    baš je fora da djeca s asfalta komentiraju jake kiše... kad u sat-dva padne 50 litara po kvadratu, nema druge nego da sve pliva. došlo doba kad tijekom jače kiše na cesti ne smije se pojaviti ni kap, kamoli sloj vode...