Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogrdan naziv

Nakon izjave Mirele Holy, pojačalo se guglanje jedne riječi: Tražilo se tko su 'dotepenci'

Dotepenci
Foto: PIXSELL/Screenshot
1/3
16.02.2021.
u 16:35

Primjerice, danas u 16 sati riječ je pretražilo 100 osoba

Objava Mirele Holy, u kojoj kritizira plan cijepljenja, izazvala je raspravu na Twitteru, ali i značajan porast pretraživanja značenja jedne riječi koju je koristila. 

– Mi, Zagrepčani, fakat smo magarci, šutimo kao zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u Zagrebu živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućuje širenje bolesti je najviša, ali, eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto? – napisala je Holy, a potom dodala kako su se u Zagrebu preko reda cijepili "različiti dotepenci"

Upravo su riječ "dotepenci" Hrvati od sinoć i danas pojačano pretraživali. Nakon što ju gotovo nitko nije upisivao u Google, jučer navečer i danas za njom postoji značajan interes. Primjerice, danas u 16 sati pretražilo ju je 100 osoba

Foto: FIBA/Screenshot

Inače, izraz "dotepenci" pogrdno se koristi kako bi se opisali doseljenici, odnosno osobe koje nisu rođene u gradu kojem žive. 

Komentara 27

SL
slavenZadravec
18:31 16.02.2021.

Kao rođeni zagrepčan ne podržavam podjelu svojih sugrađana po tom kriteriju tj smatram je nebitnom. Uostalom, sredine koje ne privlače doseljenike, pridošlice, dojdeke ... ostaju uskogrudnije / zatvorenije.

NE
neboiznadzagreba2
18:21 16.02.2021.

Kako je kratak put od zelenog internacionalizma do prizemnog, uvredljivog lokalpatriotizma s dna kace zelja ( kupusa, dotepenski rečeno).

CS
Cijepio_sam_ se
18:21 16.02.2021.

Da je to izjavio HDZeovac, tu temu imale bi otvoreno, provjereno, tema dana, a sve lijeve udruge i stranke bi vikale fašizam, fašizam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije