Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova reforma

Nakon automobila, Kubanci mogu kupovati i prodavati nekretnine

'kuba_nnn_put_290110'
'Photoshop'
03.11.2011.
u 18:31

Kubanci će moći posjedovati najviše dvije nekretnine – jedno mjesto za stanovanje, jedno za odmor.

Nakon što je u Kubi krajem rujna dozvoljena kupnja i prodaja automobila proizvedenih nakon 1959. godine, sada je prihvaćen sličan zakon za nekretnine.

Kako prenosi BBC, zakon koji na snagu stupa 10. studenog dozvolit će Kubancima kupnju i prodaju nekretnina, što je u toj komunističkoj zemlji posljednji put bilo moguće još 1959. godine, u ranim danima revolucije. Kubanci će moći posjedovati najviše dvije nekretnine – jedno mjesto za stanovanje, jedno za odmor.

Do sada je bilo moguće samo nasljeđivanje nekretnina, a u posjedovanje kuće ili stana moglo se doći i zamjenama uz nadzor vladine agencije. No, razvilo se i crno tržište, a neki su građani do nekretnina došli i uz pomoć mita.

Ovaj je zakon najvažnija slobodnotržišna reforma koju je kubanski predsjednik Raul Castro dosad poduzeo. Castro je nakon preuzimanja vlasti od brata Fidela više puta naglasio da sovjetski sustav ne funkcionira, no Kubu i dalje namjerava očuvati kao socijalističku zemlju.

Komentara 11

OB
-obrisani-
19:29 03.11.2011.

da. od nekretnine imaju stari auto iz \'53 i baku dobro godište \'912 te, oba imaju prvi lak i dosta su vožena, trenutno su oboje u rashodovanom stanju

RE
@rea
19:39 03.11.2011.

Pohvalno. Nastavi li Raul tim tempom, ući će Kuba u 21.st. A kada, manje bitno.

OB
-obrisani-
19:19 03.11.2011.

Kubanci će moći posjedovati najviše dvije nekretnine – jedno mjesto za stanovanje, jedno za odmor. ~~~~~~~~~~~ A stranci?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije