Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠE MIRKO GALIĆ
Povratak na članak

Nakon 30 godina znamo: nije dovoljno imati državu, treba imati dobru državu

Hrvatska je i do međunarodnog priznanja vodila sve poslove koje jedna država obavlja, a i jedan više koji druge države nisu imale – organizirala je obranu od agresije

Komentari 121

DU
Deleted user
09:56 15.01.2022.

Kako možemo imati dobru državu kada ju vodi stranka koja je osuđena za korupciju? Štoviše, ta stranka i danas ima potpiru 30% građana.

VL
DU
Deleted user
09:51 15.01.2022.

Mi postajemo kolonija i ako ne promijenimo vlast i ovakvu politiku svest ćemo se samo na geografski pojam

VL
Avatar nalimp
nalimp
10:06 15.01.2022.

Država kao država je prekrasna, ima svega( more, planine,ravnice) ali kad jih majmuni ,uhljebi lopovi i osuđivane stranke vode onda država nije kriva nego narod( ovce) koji izabiru svake 4 god magarce da ih vode.

VL
EN
endorfin0777
10:05 15.01.2022.

_Kopirano s fejsa, Bernard Jurišić .._ Sutra će hrvatska država proslaviti *30. rođendan* svog međunarodnog priznanja. Mnogi će se tom prigodom prisjetiti brojnih velikih trenutaka i postignuća, pa sam tako i ja odlučio dati skroman prilog spašavanju od zaborava baremm nekih djela koja su kroz ova tri desetljeća obilježila i definirala moderno hrvatsko društvo: Predsjednik Vlade: zatvor. ✔ Dopredsjednik Vlade: zatvor. ✔ Predstojnik ureda Premijera: zatvor. ✔ Ministar gospodarstva: zatvor. ✔ Ministar poljoprivrede: rad za opće dobro. ✔ Ministar unutarnjih poslova: zatvor. ✔ Ministar obrane: zatvor. ✔ Ministrica EU fondova: zatvor. ✔ Ministar kulture: zatvor. ✔ Ministar graditeljstva: zatvor. ✔ Ministar uprave: čeka suđenje. ✔ Državni tajnik: zatvor. ✔ Ravnatelj SOA-e: zatvor. ✔ Ravnatelj VSOA-e: zatvor. ✔ Zamjenik ravnatelja VSOA-e: zatvor. ✔ Stalni predstavnik pri UN-u: zatvor. ✔ Gradonačelnik glavnog grada: zatvor. ✔ Gradonačelnik, razno: zatvor. ✔ Načelnik općine, razno: zatvor. ✔ Župan, razno: zatvor. ✔ Dožupan, razno: zatvor. ✔ Saborski zastupnik, razno: zatvor. ✔ Predsjednik stranke, razno: zatvor. ✔ Izvršni predsjednik Dinama: u bijegu od zatvora. ✔ Predsjednik Hajduka: zatvor. ✔ Predsjednik Rijeke: zatvor. ✔ Predsjednik Osijeka: zatvor. ✔ Predsjednik najveće tvrtke u zemlji: zatvor. ✔ Dekan Pravnog fakulteta: zatvor. ✔ Ravnatelj Gradskih groblja: zatvor. ✔ Predsjednik HGK-a: zatvor. ✔ Direktor Hrvatskih cesta: zatvor. ✔ Direktor Hrvatskih autocesta: zatvor. ✔ Predsjed

VL
DR
drogerasM
09:57 15.01.2022.

Samo neki Hrvati imaju drzavu, ZNA SE koji, i ona im je vise nego dobra. Za vas ostale koji nemate monopol nad hrvatstvom i rodbinske veze u vlasti, siroka vam Europa, birajte izmedu Njemacke, Skandinavije, Irske...

VL
SV
Sveznadar
11:20 15.01.2022.

Ža mi je svakoga praha ove zemlje, ža mi je mladosti koja je morala tražit kruh u tuđini. O Hrvatsku se objesiše lopovi i šljam koji su je orobili. Nije ovo zemlja za poštene građane.

VL
RE
REYAM
10:02 15.01.2022.

Ljudi smatraju da je dom tamo gdje mogu bolje živjeti i prosperirati. Naravno da ima mnogo onih koji ovdje dobro žive. Za takve je bitno da "imaju državu" i drugi su za njih "Jugoslaveni".

VL
Avatar Trofazni
Trofazni
11:36 15.01.2022.

Hrvatska kultura i država sustavno i svjesno promovira dinaridski hercegovački mentalitet koji je rastjerao sve pametne i obrazovane a privukao ljude kriminalnog mentaliteta. Mislim da ne postoji nitko tko iskreno misli da će biti bolje.

VL
Avatar Svrab
Svrab
11:11 15.01.2022.

Koliko godina našem narodu treba da shvate da smo u gov...ima a unatoč svemu tome ništa ne poduzimamo. Jednostavno mi bježimo iz svoje zemlje i ostavljamo ju krimin...lcima da ju vode.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
13:18 15.01.2022.

Da Mirko,nije dovoljno imati državu,treba imati državu koja neće uništavati gospodarstvo.HDZ je probavio gospodarstvo,kao sova plijen,Na kraju su ispljunili kosti i dlake.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
13:24 15.01.2022.

Sve počinje od gospodarstva,koje je hdz prisvojio.Ovo nije ni kapitalizam,ni socijalizam,ni mješavina ta 2 društvena uređenja.Ovo je nešto hdz-ovo.Najveći im je problem,pojedinačno, kako skriti destke milijuna eura koje su "krvavo" sticali.

VL
CI
cigulimiguli
10:45 15.01.2022.

Samo vlast i političari krivi a građani vrijedni, pametni, obrazovani, pošteni, predobri.... čudo nad čudima

VL
SA
Samuraj3
10:00 15.01.2022.

Rezultati popisa bole me, zaista me bole kao Hrvata. Mislima mi prolaze sve one loše stvari kojima svjedočimo, nepravda, a ne mora biti tako, ma ne smije biti tako. Moje je mišljenje da je ova zemlja toliko predivna na svaki mogući način da jednostavno nema teoretske šanse da ne uspije. Cijelim svojim bićem znam da će biti bolje. U krajnjoj liniji na nama koji smo ostali je odgovornost da brusimo ovaj dijamant. Da mi damo svoj obol. Uvijek kažem, pa daj čovječe učini nešto, jel možeš bolje, pa izvoli ugradi sebe u nešto. Nemam stranku, moja stranka je Hrvatska. Dopustite mi, znam da od stoljeća 7 stojimo uzdignuta čela, častan i ponosit narod moj. Kome sve nismo kičme lomili, od Osmanlija nadalje do Domovinskog rata gdje je projekt Domovima završen. Koliko je krvi Hrvata proliveno je da bi mi danas uživali slobodu, državu, kakva je takva je, naša je, bit će i bolja. Hrvati moji pravi, ne znam za Vas, ali ja se nikada neću predati, ne zbog sebe, svoje obitelji, nego i zbog onih koji su pali za sve ovo što imamo. Mlada smo demokracija. Ovo je raj od zemlje, ne znam za Vas, ali ja ga želim urediti, obrađivati i uživati u njemu. Da bit će poteškoća, ali, pobjeda je naša. Uvijek je bila. Imajmo vjeru, kad imaš vjeru i Gospodina uz sebe, tko se usudi biti protiv tebe. Nema te loše statistike koja može pokolebati moju vjeru u svoju zemlju, u svoj narod. Znam u Čije ruke sam predao Domovinu, znam da je na sigurnom. Hrvati moji, što smo sve prošli, - a mi smo još tu, i bit ćemo!

VL
VE
Ventilator2
10:18 15.01.2022.

Tata ja sam gladan.... Jedi go..a sine, imamo rvacku

VL
Avatar Svrab
Svrab
11:17 15.01.2022.

Pljuje se po komunistima a "oni" su poslije rata izgradili državu koja je imala tvornice i nezaposlenost je bila manja nego u jednoj republici bivše države. Hrvatska je izrasla u drugu najbogatiju državu u YU i po standardu među 100 država Europe, danas smo naj siromašniji .

VL
RO
romobil
10:58 15.01.2022.

Birali smo i što smo birali to smo i dobili....nemojte reći nismo znali, nismo očekivali....poslije.....nema kajanja.

VL
ZZ
Zvir Zvirek
11:09 15.01.2022.

Hrvatska 30 let potlem kak su ju eksperti prevzeli je razrušena z milijon menje stanovnikov

VL
TA
tabula
10:00 15.01.2022.

Imati državu je krajnje važno, nije dobro pljuvati po njoj, nego je graditi i činiti je boljom...

VL
Avatar matezanki13
matezanki13
10:57 15.01.2022.

Za trideset če bit bolje

VL
BI
billynik
10:15 15.01.2022.

Je li to Mirkec Uhljeb zazaiva povratak u voljenu mu Jugoslaviju?

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.