Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKAZI IZ OPTUŽNICE

Nakon 10 godina doznali kako je ubijen Pero Martić

ubojstvo,pero martić
05.04.2014.
u 08:13

Čizmok je pištolj, tvrdi svjedok, kupio od bivšeg policajca, a nakon zločina uzeo je i laptop s popisom Martićevih dužnika

Davor Čizmok ispričao mi je kako mu je Damir Handanović ponudio 100.000 eura da se riješi jedne osobe. Za taj mu je posao trebao dati jedan dio odmah, a drugi poslije, kada naslijede automat-klub i aparate po gradu – ustvrdio je to ključni svjedok u istrazi protiv Damira Handanovića (33) zvanog Prcko i Davora Čizmoka (33) iz Osijeka. Dvojac se tereti za likvidaciju osječkog poduzetnika Pere Martića (38) i prijateljice mu Jadranke Modrić (26) u noći sa 27. na 28. ožujka 2004.

Prošla je, tako, deseta godišnjica krvavog obračuna u bivšem hotelu Turist u središtu grada, ravno preko puta zgrade policije. Sumnjivci su uhićeni tek lani u srpnju. Istražitelji su tapkali u mraku. Obavili su čak 20.000 obavijesnih razgovora s oko 570 ljudi. I Handanović i Čizmok još su 2004. bili na poligrafu i – prošli.

“Izradio duple ključeve”

Martić je bio suvlasnik automat-kluba City i niza poker-aparata u kafićima, a upravo je taj unosan posao, vjeruju istražitelji, bio motiv zločina. Jadranka Modrić bila je slučajna žrtva.

Sve što zna o egzekuciji, svjedoku je navodno, tvrdi, ispričao sam Čizmok, koji je tada radio u Cityju.

– Izradio je duple ključeve, otišao u stan i pričekao ih. Martića je ubio hicima iz pištolja. Pucao je i u Jadranku, no nije imao više streljiva. Kako je ona počela vrištati, slomio joj je vrat. Čuo je da netko otvara vrata hotela pa nije stigao pokupiti čahure – ispričao je svjedok. Čizmok je uzeo, nastavio je, laptop u kojemu je bio popis Martićevih dužnika. Novac mu je, inače, dugovao i sam Handanović.

– Pištolj je kupio od bivšeg policajca, a bacio ga je, kao i odjeću, u Dravu – izjavio je.

Šutio je, rekao je, jer su mu prijetili, a Handanović ga je nazivao “policijskim drukerom”.

– Opisao sam sve u pismu i čuvao ga u sefu – naveo je.

Svjedoka prijavili USKOK-u

Obrana njegov iskaz smatra nevjerodostojnim, među ostalim i zbog tvrdnje da je djevojci slomljen vrat. Imala je, naime, samo prostrijelne rane. Optužnica je potvrđena, no branitelji su od Vrhovnog suda zatražili izdvajanje tog iskaza iz spisa. Navode i da svjedok nije izravno ispitan, nego videolinkom iz Zagreba. Žale se i jer su istražitelji izgubili snimke videonadzora iz Cityja te kobne noći. Svjedok ima dosje pa se u krugovima bliskim okrivljenicima pojavila i sumnja da sve čini kako bi si ishodio manju kaznu. On to negira. Obrana ga je svojedobno prijavila USKOK-u jer je navodno tražio dva milijuna kuna da bi promijenio iskaz.

D. Handanović preuzeo je, sa suradnicima, kockarnicu nakon ubojstva, iako ju je obitelj htjela zatvoriti. Netom prije zločina govorio je, naveli su svjedoci, da će to “sve biti njegovo”. Obećali su se brinuti o poslovanju. Perinoj su djeci mjesečno davali 100 do 200 eura.

>> Uhvatili ubojicu koji je u tišini likvidirao biznismena i djevojku

>> Odjel za zaboravljene slučajeve: Nakon 36 godina našli silovatelja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije