Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Europa-parku

Najveći njemački zabavni park promovirat će Hrvatsku

Rollercoaster
Foto: pixabay
24.03.2023.
u 01:00

Najpoznatiji zabavni park u Njemačkoj i drugi najposjećeniji u Europi sa šest milijuna posjetitelja godišnje, Europa-Park u Rustu, jednu cjelinu posvetit će Hrvatskoj. Zabavni park na gotovo milijun kvadratnih metara podijeljen je u 16 cjelina u kojima posjetitelji mogu upoznati po jednu europsku zemlju

Najpoznatiji zabavni park u Njemačkoj i drugi po posjećenosti u Europi s oko šest milijuna posjetitelja godišnje, Europa-Park u Rustu, jednu cjelinu posvetit će Hrvatskoj. Zabavni park na gotovo milijun četvornih metara s adrenalinskim roller coasterima i stotinjak različitih atrakcija podijeljen je u 16 cjelina u kojima posjetitelji imaju priliku upoznati po jednu europsku zemlju prema njezinim glavnim karakteristikama kao što su arhitektura, gastronomska ponuda i sl. Hrvatski dio bit će gotov 2024., ali već ove sezone u parku se otvara hrvatsko kino “Traumzeit-Dome Kroatien”. Emitirat će se film u 3D tehnologiji i posjetitelji će moći virtualno posjetiti dubrovačke zidine, hrvatske otoke, nacionalne parkove i parkove prirode, a gledatelje će kroz film i svoje izume voditi Nikola Tesla.

- Lokacija parka na samoj njemačko-francuskoj granici, pokraj gradova Freiburga i Strasbourga, čini ga idealnim za predstavljanje Europe, njezinih zemalja i njihovih kultura. Velika nam je čast što se u povodu desetogodišnjice priključivanja Hrvatske Europskoj uniji te posebno u godini ulaska Hrvatske u schengenski prostor i eurozonu u ovako velikoj zabavnoj destinaciji otvara cjelina posvećena Hrvatskoj. Ovo je odlična mogućnost dodatne promocije naše zemlje u samom srcu Europe - kazao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić na konferenciji za novinare u Europa-Parku. Inače, Europa-Park je i najveći njemački hotelski resort s 5800 kreveta te 2000 dodatnih smještajnih jedinica u samome Rustu, a ima i brojne restorane, barove, konferencijske dvorane te 23 sata dnevnog show-programa za posjetitelje.

- Pruža nam se idealna prilika na kreativan način doći u izravni kontakt s novim potencijalnim klijentima i obiteljima koji su naša primarna ciljna skupina gostiju - kaže Romeo Draghicchio, direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj. Državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina vjeruje da će nova tematska zona privući brojne posjetitelje, ali i da je uvrštenje Hrvatske u ponudu poznatog njemačkog zabavnog parka još jedna potvrda koliko je naša zemlja atraktivna i poželjna turistička destinacija.

VIDEO: Tko je žena koja svaki dan odlazi na grob Miroslava Blaževića? Ispričala je Ćirine zadnje dane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije