Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovarskoj školi besplatan časopis radost uz pomoć PBZ Croatia osiguranja

'Najvažnije je da djeca svaki mjesec dobivaju Radost'

Foto: Branimir Bradarić
25.01.2019.
u 08:26

Iz radosti djeca uče pjesmice, vježbaju čitati i koriste ga kao udžbenik

Već treću školsku godinu zaredom učenici nižih razreda Osnovne škole Antuna Bauera iz Vukovara primaju redovito svakoga mjeseca primjerke dječjeg časopisa Radost. U radosti oko Radosti mališani i ne razmišljaju na koji način im svakoga mjeseca na stolove besplatno dolazi omiljeni časopis. A jedan od razloga je i njihov knjižničar Zlatko Starc. Naime, prve godine oni su, kao i ostale vukovarske osnovne škole, imali osigurane besplatne primjerke najdugovječnijeg dječjeg časopisa u Hrvatskoj. Druge godine došlo je do manjeg zastoja, no uključio se Starc, i to uz pomoć Večernjeg lista i PBZ Croatia osiguranja, i riješio problem.

– Iznenadili smo se kada smo vidjeli da naša škola više ne dobiva Radost. Isti se slučaj dogodio i s OŠ Blage Zadre dok su na adrese ostalih škola časopisi i dalje redovito dolazili. Usto, imao sam i brojne upite djece koji su navikli na časopis i voljeli su ga čitati. Tada sam počeo nazivati i sve to ubrzo i riješio. Djeca i dalje dobivaju Radost svakoga mjeseca i to je ono što je najvažnije – rekao je Starc.

Kaže kako je svakoga dana u mjesecu, kada u školu dođe Radost i ona bude podijeljena djeci, to posebno sretan dan. Taj prvi sat najčešće se provodi u prelistavanju novoga broja, razmjeni mišljenja, pregledavanju postera

– Djeca jako vole taj časopis, a i navikli su na njega. Moramo zahvaliti Večernjem listu i PBZ Croatia osiguranju što su nam omogućili da sva djeca, kao i njihove učiteljice, besplatno dobiju svoje primjerke. Da nije tako, vjerojatno bi, zbog teške materijalne situacije bilo po nekoliko pretplata iz svakoga razreda, ali ne kao sada da sva djeca dobivaju svoj primjerak – rekao je Starc.

U OŠ Antuna Bauera, uključujući područne škole u Petrovcima i Svinjarevcima, svakoga mjeseca svoj primjerak Radosti dobije 180 učenika. A njegove prednosti prepoznale su i učiteljice koje ga, po riječima Starca, vrlo često koriste u svakodnevnoj nastavi. Iz Radosti djeca uče pjesmice, vježbaju čitati, rješavaju križaljke, čitaju stripove i zanimljivosti…

Kako sva djeca primaju časopis, koji prati plan i program, tako se taj dječji časopis može koristiti i kao udžbenik.
 

Ključne riječi

Komentara 1

GO
GorenjeHiSense
08:45 25.01.2019.

Antun Bauer...zanimljivo ime za vukovarsku dkolu! Antun je bia veliki zagovornik i potpornik koalicije srba i hrvata! Danas bia bi ocajan da vidi kako srpska i hrvatska dica skupa citaju Radost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije