Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL U ŽUPANJI

Najslušaniji Kas, Šokci, Tamburaši slavonske krvi i Salaš

tamburica
Damir Špehar/PIXSELL
01.02.2014.
u 13:04

Posthumno priznanje dodijeljeno graditelju tambura Andriji Franiću

Festival „Šokačke pisme“ održan po 9. puta u Županji pod pokroviteljstvom grada Županje donio je 25 novih pjesama, a proglašene su najslušanije skladbe sa lanjskog festivala po glasovima radio-postaja i slušatelja putem interneta.

Prvo mjesto po slušanosti ponijeli su osječki tamburaški sastavi „Kas“ sa pjesmom „Onda si došla ti“ (autor Mario Vestić) i „Šokci“ sa skladbom „Dal' te itko voli kao ja“ (autor Krešimir Stipa Bogutovac), drugo je pripalo sastavu „Tamburaši slavonski krvi“ za pjesmu „Komadić vjetra“ (autor Silvio Bačić), te treće sastavu „Salaš“ iz Gradišta koji su pjevali skladbu autora Gorana Ivanovića Laca „Imam kuma“. Festival je uz potporu sponzora nagradio izvođače i autore. Posthumno je dodijeljeno priznanje i slika županjskog slikara Antuna Balentovića prerano preminulom graditelju tambura i glazbeniku Andriji Franiću iz Županje za očuvanje tamburaške glazbe, a primila ga je supruga Mirjana Franić.

Predstavnik Svjetske tamburaške asocijacije Jovan Pejčić iz Novog Sada uručio je izvršnom direktoru županjskog festivala Damiru Bačiću povelju za afirmaciju tamburaštva.

Posjetitelji u prepunoj dvorani kina Mladost najtoplije su primili nastup tamburaša Satir, Patria, Kristali, Zlatna dolina, Garavuše, Tamburaši za dušu, Salaš, Vranac, Tambura band i drugih, te pjevačkih skupina iz okolnih mjesta.

>> Tamburaši „Žute dunje“ snimili prvi spot

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije