Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz kutjevačkih podruma

Najprodavanija hrvatska butelja nosit će etiketu čuvenog požeškog tamburaškog festivala

Kutjevo: Svečanost punjenj​a​ festivalskog vina​ uoči festival​a​ tamburaške glazbe ​"​Zlatne ​žice Slavonije​" ​Po​žega 2022.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
30.08.2022.
u 16:31

Etikete Festivalskog vina nosit će Graševina vrhunska berbe 2021. godine, ujedno najprodavanija hrvatska butelja s godišnjom proizvodnjom od preko 300 tisuća litara.

Više od pola stoljeća traje suradnja Kutjeva d.d. i požeškog tamburaškog festivala "Zlatne žice Slavonije. U jedinstvenom Kutjevačkom podrumu i ove su godine tradicionalno napunjene butelje festivalskog vina, što je bila prigoda za predstavljanje najveće hrvatske vinarije.

Kako navode iz Organizacijskog odbora festivala, vinarija Kutjevo gotovo osam stoljeća trudi se prezentirati svoja vina diljem svijeta. Na preko 400 hektara vlastitih vinograda i preko 380 hektara vinograda svojih kooperanata proizvode i izvoze vina u više od 25 zemalja svijeta.

- Za ovu godinu smo, kao i svake godine, ponudili svim dragim gostima i posjetiteljima ove predivne manifestacije naše najbolje iz podruma, koje su se naši dragi kolege i vinogradari, podrumari i enolozi potrudili odnjegovati – istaknuo je član Uprave Kutjeva d.d. Dino Galić u impresivnom ambijentu najstarijeg hrvatskog i europskog podruma, koji datira u 1232. godinu.

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Etikete Festivalskog vina nosit će Graševina vrhunska berbe 2021. godine, ujedno najprodavanija hrvatska butelja s godišnjom proizvodnjom od preko 300 tisuća litara. Drugo vino je Maximo nero berbe 2017. godine, na koje su iznimno ponosni, jer će gosti uživati u najboljoj crnoj etiketi ove godine koje je na jednom od najjačih svjetskih natjecanja Concours Mondial de Bruxelles osvojilo veliko zlato.

Predstavljen je i obnovljeni Turkovićev podrum star više od 120 godina i vinski trezor. Jedinstveni je to projekt u kojemu će se svake godine moći posložiti 1232 butelje na odležavanje za 1232 sretnika, koji će najbolja vina moći ostaviti na čuvanju i u datom trenutku, kad enolozi procjene da su dosegli svoju optimalnu zrelost za uživanje u njima, doći uživati u svojim vinima ili će im ona biti poslana na željenu adresu.

Ispred Grada Požege kao organizatora direktor festivala gradonačelnik Željko Glavić zahvalio je kutjevačkoj vinariji na dugogodišnjoj suradnji. Pokrovitelj festivala je Požeško-slavonska županija te je zamjenik županice Ferdinand Troha također izrazio zadovoljstvo na početku još jednog festivalskog druženja.

Nakon uvodnih govora predstavnici organizatora i Kutjeva d.d. simbolično su zalijepili etikete ovogodišnje festivalske Graševine i festivalskog Maximo Nero vina, te tako na tradicionalan način otvorili ovaj festivalski tjedan.

VIDEO: Gdje će završiti rekordno zaplijenjeni novac? Odvjetnik Nobilo otkriva: Moguća su dva scenarija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije