Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemilosrdnost

Najprije ga opljačkali na poslu, a onda dobio otkaz na bolovanju

\'30.11.2010., Zagreb - Ivan Buzanic, zrtva pljacke kojoj prijeti otkaz.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL\'
Žarko Bašić/PIXSELL
16.12.2010.
u 07:45

- Šefica mi je rekla da odem u prijevremenu mirovinu ili jednostavno prihvatim otkaz, ispričao nam je nesretni Ivan Bužanić

– Bio je maskiran i imao je pištolj. Nije bilo šanse da ga poslije prepoznam. Upao je u dućan i odgurao me u podrum. Cijelo mi je vrijeme držao uperen pištolj u glavu i tražio novac. Udario me nekoliko puta nogom u trbuh. Na kraju sam mu predao dvije tisuće kuna pa je pobjegao – godinu dana nakon pljačke u dućanu Molydon na Ribnjaku, još uvijek potresen, prepričava Ivan Bužanić (23), žrtva naoružanog razbojnika.

Mladić je u trgovini autoopremom radio kao trgovac tri godine i do prošle godine nije imao sličnih iskustava na radnom mjestu. Nakon pljačke, kaže, želio se odmah vratiti na posao, no ubrzo je shvatio da neće moći, i ne sluteći vjerojatno da će nakon svega što je proživio dobiti – otkaz!

– Počeo sam mucati, što mi se nikad prije nije događalo, nisam mogao spavati. Nisam znao što se sa mnom događa pa sam zbog toga krenuo liječniku – nastavlja mladić. Dijagnoza je bila jasna: krizni poremećaj i akutni stres. Da se nakon bolovanja i oporavka neće moći vratiti na posao, tvrdi, shvatio je još ljetos, nakon razgovora sa šeficom.

– Kazala mi je tada da odmah dođem raditi, da odem u prijevremenu mirovinu ili da jednostavno prihvatim otkaz – kaže Bužanić. U studenom, dok je još bio na bolovanju, ostvario se za njega najgori scenarij. Obaviješten je da dobiva otkaz jer mu tvrtka neće produžiti ugovor, iako mladić tvrdi da je kod njih bio zaposlen na neodređeno vrijeme.

U Molydonu nismo uspjeli dobiti nikakav komentar.

Komentara 11

LO
lopata
08:03 16.12.2010.

Kapitalizam Sefica mu je neka teska glupaca. SAVJET tuzit ih onda ce oni iz uprave otpustit tu seficu jer se ponjela neprofesionalno(naravno za javnost). Pa kad dobi otkaz vidjet ce kako je to i nece vise nikad bit bahata.

SV
svakodobro
08:11 16.12.2010.

Da je se takvo nesto desilo ovdje u svedskoj, ta bih guska dobila otkaz istog momenta i jos bih morala platiti i odstetu tom mladicu. Sve guske van izbacit a zaposlit mlade koji zele i znaju raditi. Glupaca jedna ne misli na to koji je strah pretrpio taj mladic.

OB
-obrisani-
07:59 16.12.2010.

Neka ode u prijevremenu mirovinu sa 23 godine života i starosti. Šefica - glupača

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije