Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Najoštrije osuđujemo objavu talijanskog vijećnika'

Ovakvi iredentistički ispadi jednog lokalnog političara, člana stranke „Forza Italia“, ne pridonose daljnjem jačanju dobrosusjedskih odnosa dviju država, dodaju
04. lipnja 2019. u 13:57 28 komentara 3535 prikaza
Lorenzo Giorgi na Facebooku
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/2

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske najoštrije osuđuje objavu gradskog vijećnika grada Trsta Lorenza Giorgija na njegovu Facebook profilu, u kojoj prikazuje zemljovid Italije s pripojenim hrvatskim dijelom Istre, Primorjem i dalmatinskom obalom Republike Hrvatske, odgovorili su sa Zrinjevca na upit Večernjeg lista.

Lorenzo Giorgi 'Naša Italija' Novi incident: Vijećnik objavio kartu Italije kojoj je pripojio hrvatsku obalu

Ovakvi iredentistički ispadi jednog lokalnog političara, člana stranke „Forza Italia“ ne pridonose daljnjem jačanju dobrosusjedskih odnosa dviju država, dodaju.

Alessandra Mussolini Rezultati izbora Nitko s prezimenom Mussolini nije ušao u Europski parlament

Svaki pokušaj povijesnog revizionizma i izražavanje teritorijalnih pretenzija, bez obzira s koje razine dolazili, najoštrije osuđujemo, te isto očekujemo od svih političkih opcija države članice Europske unije, ističu iz MVEP-a.

Video: Pogledajte što je Maras učinio Tajaniju zbog izjave o Dalmaciji i Istri

Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja
SITI U PLANINI
Nutricionisti savjetuju: Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja

A1 izdvaja za Vas

 • Wtf:

  Ne treba nama vojska i ulaganje u vojsku!?. Ovo s talijanima sad pomalo već prelazi granicu, ulagati u vojsku i oštro reagirati diplomatski.

 • Avatar antimaterija
  antimaterija:

  Talijani su kroz modernu povijest bili u stanju samo osvojiti zemlje koje su se branile lukom i strijelom, obično su napadali samo zemlje u totalnom rasulu te zemlje pune izdajnika. Štoviše ni za 1. ni 2. svjetskog rata nisu ništa ... prikaži još! mogli bez saveznika pa čak su i tada bježali debelo u smjeru Milana. I sada nek netko kaže da ne trebamo ulagati u vojsku!

 • PainKiller:

  To će se i dogoditi jer smo mi prejadni i svatko od nas radi što želi.