Naslovnica Vijesti Svijet

Novi incident: Vijećnik objavio kartu Italije kojoj je pripojio hrvatsku obalu

Objava u povodu talijanskog Dana Republike novi je incident u relativno kratko vrijeme u kojem političari iz Italije svojataju istočnu obalu Jadrana
04. lipnja 2019. u 11:01 217 komentara 18525 prikaza
Lorenzo Giorgi
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/3

Naša Italija" napisao je gradski vijećnik Lorenzo Giorgi na Facebooku ispod karte Italije kojoj je pripojena hrvatska obala. Giorgi, zastupnik iz redova Berlusconijeve Forza Italia, iredentistički prikaz talijanskog teritorija, s istarskom, dalmatinskom i slovenskom obalom, preuzeo je sa službene stranice Talijanskog pokreta iredentista na kojoj uz tu kartu stoji: “Ništa se ne može smatrati gotovim dok se ne završi pravdom”.

Antonio Tajani u Italiji se utrkuje s desničarskim militantima, a u EU izigrava uglađenog gospodina ITALIJA Tajani se ispričao "svima uvrijeđenima" zbog pohvale Mussolinija

Objava u povodu talijanskog Dana Republike novi je incident u relativno kratko vrijeme u kojem političari iz Italije svojataju istočnu obalu Jadrana. Prvi slučaj dogodio se kad je predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, Giorgijev kolega iz pokreta Forza Italija, u slovenskoj Bazovici u veljači na komemoraciji Dana sjećanja na žrtve fojbi u Bazovici, održao govor koji je zaključio prisvajajući Istru i Dalmaciju Italiji.

Lorenzo Giorgi na Facebooku | Autor : Facebook Foto: Facebook

– Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija, živjeli esuli, živjele vrijednosti naše domovine – rekao je tada Tajani.
Kako Tajani nije bio izabrani talijanski političar, službene reakcije hrvatskoj Ministarstva vanjskih poslova nije bilo, već je premijer Andrej Plenković nazvao Tajanija i izrazio nezadovoljstvo istupom. MVEP-u smo poslali upit hoće li sada reagirati i kako.

Video: Pogledajte što je Maras učinio Tajaniju zbog izjave o Dalmaciji i Istri

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Gump, Forrest
  Gump, Forrest:

  Da, i? Pun je internet karata Hrvatske do Zemuna, Boke, Trsta pa se ne pravi vijest od toga.

 • Avatar kiselica
  kiselica:

  Vidi ti, ja mislio da su opasni ti preko Drine i Dunava, a izgleda da apetit raste sa svih strana npr. Italija, Madjarska, Austrija, Slovenija.

 • torente:

  Nek se hdzovci idu borit, ja sigurno vise ne idem.