Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Naša Italija'

Novi incident: Vijećnik objavio kartu Italije kojoj je pripojio hrvatsku obalu

Lorenzo Giorgi
Foto: Facebook
1/3
04.06.2019.
u 11:01

Objava u povodu talijanskog Dana Republike novi je incident u relativno kratko vrijeme u kojem političari iz Italije svojataju istočnu obalu Jadrana

Naša Italija" napisao je gradski vijećnik Lorenzo Giorgi na Facebooku ispod karte Italije kojoj je pripojena hrvatska obala. Giorgi, zastupnik iz redova Berlusconijeve Forza Italia, iredentistički prikaz talijanskog teritorija, s istarskom, dalmatinskom i slovenskom obalom, preuzeo je sa službene stranice Talijanskog pokreta iredentista na kojoj uz tu kartu stoji: “Ništa se ne može smatrati gotovim dok se ne završi pravdom”.

Objava u povodu talijanskog Dana Republike novi je incident u relativno kratko vrijeme u kojem političari iz Italije svojataju istočnu obalu Jadrana. Prvi slučaj dogodio se kad je predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, Giorgijev kolega iz pokreta Forza Italija, u slovenskoj Bazovici u veljači na komemoraciji Dana sjećanja na žrtve fojbi u Bazovici, održao govor koji je zaključio prisvajajući Istru i Dalmaciju Italiji.

Foto: Facebook/RTL

– Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija, živjeli esuli, živjele vrijednosti naše domovine – rekao je tada Tajani.
Kako Tajani nije bio izabrani talijanski političar, službene reakcije hrvatskoj Ministarstva vanjskih poslova nije bilo, već je premijer Andrej Plenković nazvao Tajanija i izrazio nezadovoljstvo istupom. MVEP-u smo poslali upit hoće li sada reagirati i kako.

Video: Pogledajte što je Maras učinio Tajaniju zbog izjave o Dalmaciji i Istri

Komentara 203

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
11:36 04.06.2019.

Da, i? Pun je internet karata Hrvatske do Zemuna, Boke, Trsta pa se ne pravi vijest od toga.

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
12:15 04.06.2019.

Čovjek računa na Pavelićeve štovatelje, takozvane ZDS "domoljube", ne bi bilo prvi put'....

TO
torente
11:47 04.06.2019.

Nek se hdzovci idu borit, ja sigurno vise ne idem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije