Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRK DAY Proslavljene dlake iznad gornje muške usne

Najmuževniji ukras 'oživio' na jednu noć

02.02.2009.
u 17:46

Brkovi su bar na jednu večer opet bili u modi. U osječkom kafiću K, popularnom Kestenu, u subotu je održan tradicionalan, već peti po redu, Brk day. Jedinstvena je to manifestacija u Hrvatskoj kojoj je isključiva svrha slaviti svojedobno najmuževnije ukrase muškoga lica. Mnogi su svoje dlake iznad gornje usne brižno njegovali tjednima, neki i mjesecima, samo da bi ih ponosno nosili posljednju subotu u siječnju.

– Ideja je nastala spontano, a s godinama je, eto, prerasla u kultni događaj – kazao nam je Ivan, jedan od brkajlija.

I on je, kao i većina slavljenika Dana brkova, svoj ponos već idućeg dana uklonio s lica. Do sljedeće godine. Bilo je i onih koji su osmislili čitav performance, pa su se tako okupili Lučke kurve i mornari, a pravo je oduševljenje izazvala družina koja je odlučila odati počast svjetskim prvacima u vaterpolu. Dvojnici Rudićevih barakuda stigli su obučeni u kućne ogrtače ukrašenim hrvatskim grbom i s vaterpolo kapicama koje su zadužili u VK Kruni Osijek.

– Ideju smo smislili još ljetos, za vrijeme Olimpijskih igara i svi smo nakon Nove godine počeli puštati brkove. Plašili smo se samo da nam netko ne ukrade ideju – ispričao nam je Tomislav.

Inače, uvertira Danu brkova bio je brkati egzibicijski squash turnir. (gđ)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije