Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gađali skrovište militanata

Najmanje 35 osoba ubijeno na vjenčanju u operaciji afganistanske vojske

Afganistan: Napad talibana
REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL
23.09.2019.
u 11:58

Talibani tvrde da su afganistanski vojnici uz potporu američkih snaga tijekom noći izvršili zračni napad koji su pratili kopneni sukobi njihovih boraca i afganistanskih snaga u okrugu Musa Qala

Najmanje 35 uzvanika vjenčanja ubijeno je, a 13 ih je ozlijeđeno tijekom napada afganistanskih vladinih snaga na obližnje skrovište militanata, objavila su danas dva dužnosnika u južnoj pokrajini Helmand. Incident se dogodio u nedjelju navečer, kada su afganistanske snage izvršile prepad na kuću koju su militanti koristili za obuku bombaša samoubojica, a žrtve napada bili su gosti na proslavi vjenčanja. 

"Ubijeno je 35 civila, a 13 ih je ozlijeđeno. Bili su na vjenčanju blizu područja napada u Khaksaru u okrugu Musa Qala", rekao je član pokrajinskog vijeća Attaullah Afghan

Drugi član vijeća Abdul Majid Akhundzadah kaže da je u napadu ubijeno 40 civila.  "U zajedničkoj operaciji u Helmandu ubijena su 22 talibana, a 14 ih je uhićeno", priopćilo je ministarstvo obrane. Među uhićenima je pet Pakistanaca i jedan Bangladežanin. 

Dodali su da će istražiti izvještaje o civilnim žrtvama. 

Talibani tvrde da su afganistanski vojnici uz potporu američkih snaga tijekom noći izvršili zračni napad koji su pratili kopneni sukobi njihovih boraca i afganistanskih snaga u okrugu Musa Qala. 

Nekoliko civila ubijeno je na vjenčanju, a 18 pripadnika afganistanskih snaga poginulo je u borbama, priopćili su talibani.

Komentara 3

HR
hrkljus
12:21 23.09.2019.

Ko je dozvolio javna okupljanja i javna slavlja u zaracenoj zoni? Taj je krivac.

Avatar nekakav
nekakav
07:55 24.09.2019.

kako su lijepo u celofan umotali činjenicu da su amerikanci zračnim napadom ubili svatove! pa nisu afganistanci to napravili, već amerikanci! oni ne znaju da se na svadbi okupi veći broj ljudi.. svatovi su njima prijetnja, legitimna meta. sjeća li se itko više talijanskog novinara kojeg su ameri u iraku upucali i jedva je preživio? zato jer ih je snimao. kasnije se vadili na foru da su mislili da lik ima protuoklopno oružje.. kamera, rpg, sve je to isto, opasno za vojsku. jedna slika pokaže svima tko si u stvari i što radiš. rpg ti onemogući da nastaviš s time u trenu.

TO
Toni66
01:32 24.09.2019.

Najmanje 35 uzvanika vjenčanja ubijeno je, a 13 ih je ozlijeđeno tijekom napada afganistanskih vladinih snaga na obližnje skrovište militantna... Prema statistici je sasvim ok.i to nije ništa puno za godinu 2017 je svjetska organizacija udruga za ratna stradanja ustanovila-dokumentiralaala da preko 10.000 civila Afgana gine godišnje tamo , kad sam malo računao štima 30 dnevno ih još uvijek popuši . Nakon 18 godina ... Pored cijelog NATO saveza koji se brine tamo da sjedi i da dobro zarađuju i ne stradaju oni sami !!! ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije