Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u posljednja 24 sata

Deseci mrtvih u krvavim napadima na tri afganistanske provincije i Kabul

Afganistan
Reuters/PIXSELL
25.07.2019.
u 17:10

Islamska država preuzela je odgovornost za prva dva napada. Meta Islamske države bilo je vozilo afganistanske vlade

Najmanje 56 osoba ubijeno je u posljednja 24 sata u napadima na tri afganistanske provincije, uključujući napade u Kabulu, u kojemu je za dva od tri bombaška napada odgovornost preuzela Islamska država, objavila je u četvrtak novinska agencija Amaq. 

U trostrukom bombaškom napadu u Kabulu ubijeno je najmanje 15 ljudi. 

"Najprije je eksplodirala bomba podmetnuta pod autobus, zatim se kod mjesta nesreće raznio bombaš samoubojica, a treća eksplozija dogodila se kada su nepoznati militanti aktivirali autobombu", rekao je Nasrat Rahimi, glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Islamska država preuzela je odgovornost za prva dva napada. Meta Islamske države bilo je vozilo afganistanske vlade

Talibani su preuzeli odgovornost za treći napad autobombom. Talibanski glasnogovornik Zabihullah Mujahid rekao je da je meta bombardiranja bio konvoj "stranih osvajača"

Osim napada u Kabulu, bombaški napad uz cestu dogodio se u istočnoj afganistanskoj provinciji Nangarhar u kojemu je ubijeno devet civila - šest žena i troje djece. 

Istovremeno, ubijeno je najmanje 35 policajaca u talibanskom napadu na afganistanska postrojenja u sjevernoj provinciji Takhar. 

Međunarodna krizna skupina nedavno je upozorila da eskalacija nasilja otežava pozicije u mirovnim pregovorima. 

Ključne riječi

Komentara 4

TO
Toni66
19:29 25.07.2019.

u Kabulu, u kojemu je za dva od tri bombaška napada odgovornost preuzela Islamska država, objavila je u četvrtak novinska agencija Amaq. Koju kako znamo niko nikada ne pozna niti je aktivna na zapadu ili istoku ili kome nešto znaćii ... Naravno da je i nakon 18 godina nekima krivo što su okupirani . Ali kavu vezu ima neka druga " Islamska država" sa Afganistanom ? Dali netko zaista shvaća o čemu je riječ tamo ? ( Ameri su odavno uz super pomoč Kurda pobijedili na tlu tu "Islamsku državu" sa kime graniči ta država tko ju je priznao osim NATO saveznika i Kurda ... Nato sa toliko specijalaca tamo i godišnjom likvidacijom na destine tisuća - terorista još nema konačne pobjede jer eto i mrtva država se usudi u sami centar moči doći ? Sa čim raspolaže ta "država" islamska sa koliko zrakoplova podmornica koliko tenkova koliko satelita Interneta ili druge logistike . Tko im je predsjednik tko ministar obrane od te države skim graniči . sve države molim ? Nije li to neka fikcija podvala ništa od toga . A Kurdi su poslani od SAD-A da tamo čuvaju Siriju od i Assada... Zašto imam osjećaj stalno da netko vodi politiku .. Dok je tamo terorista ima i zabave a i ogromne nabave , te zarade inače se ne isplati toliko dugo ljude dati da se tamo mlati ...

Avatar Tračalo
Tračalo
20:24 25.07.2019.

Ovaj članak treba kao biti za utjehu familiji

ČO
čombebe
23:43 25.07.2019.

Pa mi smo u ratu s njima i sreća je da ratujemo na njihovom teritoriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije