Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE EKSPLOZIJE

Najmanje 20 mrtvih u dvama bombaškim napadima na šijite u Kabulu

Kabul
MOHAMMAD ISMAIL/REUTERS/PIXSELL
05.09.2018.
u 20:48

Prva eksplozija se dogodila oko 18 sati po mjesnom vremenu u šijitskoj četvrti Dashti Barchy na zapadu prijestolnice, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Najib Danish.

Najmanje je 20 ljudi, među kojima dvojica novinara koja su došla na mjesto nesreće, poginulo a 70 je ranjeno u srijedu u dvama bombaškim napadima na sportski klub u šijitskoj četvrti u Kabulu, objavile su afganistanske vlasti.

Prva eksplozija se dogodila oko 18 sati po mjesnom vremenu u šijitskoj četvrti Dashti Barchy na zapadu prijestolnice, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Najib Danish. Odgovornost za napad još nitko nije preuzeo, ali je šijitska manjina u Afganistanu dosad često bila na meti skupine Islamske države.

"Po našim informacijama, eksploziju je prouzročio bombaš samoubojica", rekao je za AFP glasnogovornik policije Hashmat Stanikzai. Eksploziv koji je nosio na sebi aktivirao je u sportskoj dvorani gdje su vježbali hrvači kluba Maiwand.

Voditelj dvorane Pahlawan Shir rekao je u razgovoru za AFP da je bombaš "ubio čuvare na ulazu u dvoranu a zatim aktivirao eksploziv". Odmah nakon tog napada eksplodirala je autobomba u blizini spasilaca koji su pružali pomoć ranjenima i novinarima koji su bili stigli na mjesto nesreće.

"Druga se eksplozija dogodila na ulazu u klub Maiwand", dodao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Danish.

U napadima je 20 osoba poginulo a 70 je ranjeno, rekao je za AFP sigurnosni izvor, istaknuvši da bi taj broj "mogao rasti". Napadi se događaju pošto su talibani objavili vijest o smrti Jalaluddina Haqqanija, osnivača istoimene pobunjeničke mreže koja je saveznica talibana a zadnjih godina je optužuju za brojne bombaške napade u kojima su u Afganistanu poginule stotine civila.

Ključne riječi

Komentara 1

MX
Mister X
22:28 05.09.2018.

Da poodsjetimo gotovo 50 država preko 17 godina čuva demokratizirane udovice tamo ( Muški su izginuli u ratu 10 godina protiv Ruske okupacije i sada +17 godina demokracije ( donjelo je smo to da se žene nesmiju više skrivati maramamaa ) Donjelo je tpo da je prošle godine poginulo 10.000 i to ne javljau stalno kao ovo sad jednom. 27 civila dnevno popuši u dmeokraciji Afgana . Drugi i ne ratuju smo su skriveni na hrpi dobro super osigurani . Teške miljarde investicija poduhvata ali ima nas plačamo . Bitno je da smo zabili kajlu Putinu i Rusiji kioja je mislila tada da može pomoći na poziv vladjučih. Tako i sada uće Putina da sreće nema i neće biti ni u Siriji dok su prijatelji opoziciski Američki tamo za sve vjeke ... Putin če nakon 20-tak godina vidjeti da tamo drugi netko vlada i da to što misli može smo da brani ako se usudi atomski .... Jer konvencinalno nema toliko on love kao miljarda i pol demokrata tj NATA i to dio koji se je dobro u mirna polja nafte uslio .. Več sam Izrael je u stanju da ga muči do beskraja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije