Naslovnica Vijesti Hrvatska

Najluđa utrka na svijetu u režiji maštovitih "oktanaca"

Mašte sudionicima vesle i jedinstvene utrke ne nedostaje. Jubilarno, dvadeseto izdanje Mašakranog auto rallya Pariz-Bakar oduševilo je Riječane, Kostrenjane, Bakrane
19. veljače 2011. u 13:22 0 komentara 4 prikaza
Maskare-Rally11
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Dvadeseto, jubilarno izdanje Maškaranog auto rallya Pariz - Bakar još je jednom oduševilo sve one koji su se danas zatekli na riječkim ulicama. Poznata poruka Riječkog karnevala “Budi što želiš” najbolje se potvrdila u današnjoj utrci maškaranih vozila, jer sudionicima ovog tradicionalnog rallya i nakon niza godina mašte ne nedostaje. Priča je to koja traje od 1990. godine, u organizaciji Auto kluba Rijeka, a jedini je uvjet da su svi sudionici, njihova pratnja i suci maskirani. U ovogodišnjem Maškaranom auto rallyu Pariz - Bakar, parodiji na poznatu svjetsku utrku Pariz - Dakar, sudjelovalo je 92 vozila s oko 300-tinjak karnevalista, uglavnom s područja Rijeke i Istre. Šarena je povorka startala u 10 sati s riječkog Pariza, potom je krenula prema Korzu. Nakon predstavljanja u središtu grada krenuli su prema Kostreni, gdje su se ogledali u vožnji spretnosti između čunjeva. U Bakru, kao krajnjem odredištu sudionici prolaze još jedan ispit spretnosti. Svakodnevica je karnevalistima nepresušno vrelo ideja, pa se tako u ovogodišnjem Maškaranom auto rallyu Pariz - Bakar moglo vidjeti pokretno brodogradilište s Dokom kao dio privatizacijske priče, “Hrvatski demokratski zatvor”, Rijeci još uvijek nedostižne “Mediteranske igre”, “Papa mobile”, akvarij na četiri kotača, carabinjere, formule, bumbare, šarene motocikle, pa čak i minijaturu pariškog Moulin Rougea i Eiffelovog tornja. Zabave neće nedostajati niti u večernjim satima, jer u 21 sat, u riječkom hotel “Neboder” počinje tradicionalni “Oktanski bal”.

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.