Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teška 500 kg

Najdeblja Egipćanka umrla zbog problema sa srcem i bubrezima

Najdeblja Egipčanka umrla u bolnici
screenshot/youtube
25.09.2017.
u 12:49

Za pacijenticu se skrbilo više od 20 liječnika otkako je u svibnju iz Indije stigla u Ujedinjene Arapske Emirate, objavila je bolnica Burjeel Hospital.

Egipćanka teška 500 kilograma, koju se smatralo ne samo najdebljom u domovini već i na svijetu, umrla je u ponedjeljak ujutro od srčanih tegoba i bubrežnog zatajenja,  objavila je u bolnica u Abu Dabiju gdje se liječila. 

Za pacijenticu se skrbilo više od 20 liječnika otkako je u svibnju iz Indije stigla u Ujedinjene Arapske Emirate, objavila je bolnica Burjeel Hospital. 

Eman Ahemd Abd El Aty težila je gotovo pola tone kada je stigla iz Mumbaija u Emirate kako bi se liječila od elefantijaze, bolesti koja zbog začepljenja limfnih žila izaziva golema odebljanja udova i drugih dijelova tijela.

Zahvaljujući posebnom režimu prehrane i barijatrijske kirurgije u tri mjeseca izgubila je 323 kilograma.

Životna priča te žene iz Aleksandrije koja 25 godina nije mogla izaći iz svoga doma, obišla je svijet i dirnula indijskog kirurga koji je u jesen predložio da će je operirati.

Zbog težine je gospođa Abd El Aty doživjela srčani udar, bolovala od dijabetesa, povišenog krvnog tlaka i nesanice.

Kirurško liječenje pretilosti sve je učestalije u Indiji. Službeno je najdeblja žena na svijetu Amerikanka Pauline Potter, koja je u srpnju težila 293 kilograma, upisano je u Guinnessovu knjigu rekorda. 

Komentara 3

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
13:24 25.09.2017.

Bilo bi domoljubno i hrvatsko primjereno da naša vlada poruči cijelom svijetu kako smatramo da je pola sala debele Egipcanke naše ali ne priznajemo Egipatske i Engleske sudove jer nemremo maznuti pola Sueškog kanala.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:55 25.09.2017.

...ali nije ruzna ko mrak...sataras.

AR
Armagedon
14:18 25.09.2017.

strašno...... 20 liječnika gubi vrijeme na ženu koja nije znala stisnuti zube i smanjiti unos hrane.... dok i u toj indiji umiru od glada ljudi i od bolesti.... na pet metričkih centi sala oni troše tolike resurse...... bože mi prosti...... koja je svrha njenog postojanja ...... da makar mlijeko daje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije