Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najbolji s najboljima na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa

ZŠEM
Foto: PR FOTO
1/2
PR
Autor
PR članak
22.03.2016.
u 08:00

Zagrebačka škola ekonomije i managementa je postala dijelom prestižne organizacije Beta Gamma Sigma koja okuplja i povezuje akademski istaknute članove AACSB akreditiranih visokoškolskih institucija poslovnog obrazovanja. BGS organizacija djeluje od 1913. godine, a do sada je svoje članstvo proširila na 160 zemalja diljem svijeta, 525 institucija i 725 000 najuspješnijih poslovnih stručnjaka s besprijekornom akademskom i profesionalnom karijerom.

Članovi Beta Gamma Sigme se pod motom Best in Business, okupljaju u najrašireniju svjetsku mrežu studenata, alumnija i profesora poslovnih visokih škola, čije se članstvo ostvaruje isključivo na poziv. Na ZŠEM-u se tradicionalno svake godine okupljaju najbolji studenti svih godina po kriteriju ocjena – studenti Dekanove liste. Tom prigodom o svojim uspjesima, ali i izazovima koje ih očekuju nakon što diplomiraju razgovaraju s upravom ZŠEM-a. Ove je godine druženje najboljih studenata s upravom ZŠEM-a održano 19. ožujka, a o važnosti globalnog umrežavanja i održavanju kontakata s kolegama razgovarali smo s dr. Goranom Oblakovićem.

 

Dr. sc. Goran Oblaković, predstojnik je Katedre za management na ZŠEM-u i voditelj smjera Executive MBA. Doktorirao je u Švicarskoj, na sveučilištu St. Gallen na temu management rizika u švicarskim bankama, a magistrirao na Sveučilištu Indiana u SAD-u. Prije upisa na doktorat radio je u Europi i SAD-u za kompanije TargetCorp., FedEx, Sveučilište Indiana, Ujedinjene Narode te za nekoliko startupova.

U Americi je Alumni kultura prilično razvijena, koji je interes Alumna da budu aktivni u toj zajednici? Što time dobivaju?
Alumni kultura prilično je razvijena ne samo u Americi nego i Švicarskoj, te u mnogim drugim zemljama. Članovi ovih zajednica prvenstveno su ponosni na svoje obrazovanje, žele ostati u kontaktu sa kolegama sa kojima su proveli 4-5 godina studirajući, a koji često imaju iste interese. Najveća prednost je što se u Americi slobodno možete javiti bilo kojem članu vaše Alumni zajednice, i oni su vam gotovo uvijek spremni pomoći. Tijekom traženja posla ta pomoć može biti savjet na što da obratite pažnju ili da se ne prijavljujete pošto ne primaju, ali isto tako vas često mogu  preporučiti u kompanijama za koje rade. Naravno tu su i prilike za druženja, posjete sportskim događanjima, natjecanja i slično.

Koji su najveći benefiti koje ste do sada ostvarili kao član Alumni zajednice Sveučilišta Indiana?
Igrom slučaja sam završio diplomski studij iz financija krajem 2008. godine, tijekom jedne od najvećih financijskih kriza u povijesti. Putem Alumni zajednice Sveučilišta Indiana sam, čak i u to vrijeme kada nitko nije zapošljavao, dobio pozive na nekoliko razgovora za posao i par poslovnih ponuda. 

Koje osnovne korake alumni ZŠEMa može poduzeti kako bi učvrstio svoje veze sa bivšim kolegama i koje su glavne prednosti takvih poznanstava?
O prednostima sam već govorio na osobnom primjeru, a smatram da ZŠEM Alumni mreža nudi slične  mogućnosti. Pretpostavljam da su Alumni ponosni što su završili najbolju poslovnu školu u Hrvatskoj. Znamo da u poslovnom svijetu mreža poznanstva predstavlja ogromnu vrijednost pa nema razloga da Alumni zapuste mrežu koju su stvarali godinama. Studenti i alumniji ZŠEM-a su sve uspješniji kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, te članstvo može samo donijeti dodatnu vrijednost. 

Kojih 5 karakteristika (osobina, vještina) su ključne za uspjeh u poslovnom svijetu?
Jedna od osnovnih, moguće i najpotrebnijih je komunikacija. Poželjno je da imate entuzijazam i strast za što god radite, pošto jedino tako možete dugoročno ostati motivirani. Razumijevanje novih tehnologija neophodno je u gotovo svim industrijama, isto kao i kreativnost i inovativnost.

Prijamni se na ZŠEM-u održava 9. travnja, PRIJAVI SE!

Želite prijaviti greške?