Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovačke lađarke porinule u Bosut lađu Noa

Najavljuju nastup i na Maratonu lađa u Metkoviću

Vinkovačke lađarke porinule lađu Noa
Branimir Bradarić
23.05.2024.
u 14:48

Govoreći o daljim planovima rekla je kako su se već prijavili na neke utrke među kojima i na ovogodišnji čuveni Maraton lađa u Metkoviću

Kada je prije nešto više od godinu dana skupina od 20-ak žena osnovala udrugu Vinkovačke lađarke nije se moglo niti pretpostaviti u kojem smjeru že sve njihove aktivnosti ići. Porinućem lađe “Noa” ova skupina aktivistkinja je otišla i korak dalje. Prema riječima Jadranke Pažin, koja je predsjednice udruge Vinkovačke lađarke, ideja je nastala iz njenog višegodišnjeg veslanja čamca i kajaka po Bosutu. Kaže kako je iz svega toga došla na pomisao da svoja znanja i iskustva prenese i na druge žene da kada dođu u vrijeme mirovine da se pokrenu, promijene svoj život i ispune si možda želje koje do sada nisu ostvarile.

- Porinuće naše prve lađe označava početak aktivnosti za sve žene, ne samo za naše članice. Želja nam je baviti se sportom i oživiti naš Bosut, a ovo je svakako jedan od načina. Koliko je teško napraviti jednu lađu najbolje znaju majstori koji su je izradili, a mi smo ih stalno obilazile i pratile njihov odličan rad – rekla je Pažin. Njihova lađa Noa, koja je već zaplovila Bosutom, dugačka je šest metara i može podnijeti dobar teret te u nju stane deset veslačica. Govoreći o daljim planovima rekla je kako su se već prijavili na neke utrke među kojima i na ovogodišnji čuveni Maraton lađa u Metkoviću.  

- Znamo da je veslanje sport kojim se može baviti u svim razdobljima života, a ovim putem želim pozvati Vinkovčanke da dođu na naš Bosut i da nam se priključe kako bi ih naučile veslati – istaknula je Pažin. Podršku udruzi Vinkovačke lađarke dao je i zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić koji je rekao kako je članicama udurge bila želja da imaju svoju vlastitu lađu s kojom bi veslali po Bosutu ali i sudjelovali na raznim utrkama.

- Članice sada imaju sve uvjete kako bi se bavile sportom koji je danas sve atraktivniji ima sve više poklonika. Već su se prijavile na određene utrke, a mogu im samo čestitati na želji da se bave s ovim atraktivnim sportom i poželjeti im puno uspjeha, još koju lađu, više članica, a mi kao Grad uvijek ćemo biti uz njih i pružiti im potporu – rekao je Romić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije