Naslovnica Vijesti Svijet

Drama u Švicarskoj: Snježna lavina upala u hotel

Drama u Švicarskoj: Snježna lavina upala u hotel.
11. siječnja 2019. u 18:50 4 komentara 3231 prikaza
Lavina snijega upala i u restoran
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/11

Turisti u Švicarskoj evakuirani su u petak nakon što se u četvrtak poslijepodne na planinskom prijelazu Schwaegalp na visini od oko 1300 m na hotel obrušila 300 metara široka lavina pri čemu je lakše ozlijeđeno troje ljudi. Radnici hotela sami su počeli razgrtati snijeg iz hotela.

Snijeg u Austriji Raste broj žrtava Profesora u Austriji zatrpao snijeg, a žena preminula na autocesti u Bavarskoj

U toj regiji snijeg je napadao do 2,5 m na visini od 1500 m i više, a na nižim područjima snijeg ima nešto manje od metra, prenosi 24 sata. Dijelovi Europe zameteni snijegom u petak su napokon dočekali malo zatišje, ali su meteorolozi upozorili da se tijekom vikenda očekuje još snijega. 

VIDEO Vidio je da nešto viri iz snijega pa zaustavio vlak i krenuo u spašavanje

[video: 28722 / Spašavali divokozu iz snijega]

 

Diljem Alpi snižena je razina opasnosti od lavina, ali nije u potpunosti uklonjena. Ekipe u Austriji počele su slati izviđačke letove na najviše pogođena područja. Međutim, daleko od toga da nema problema, piše agencija dpa.

Otkazano je više letova iz zračnih luka u Muenchenu i Frankfurtu. Glasnogovornik frankfurtskog aerodroma rekao je da otprilike desetina letova - oko 120 - otkazana zbog loših vremenskih uvjeta. U Muenchenu je otkazano oko 90 letova.

Lavina snijega upala i u restoran | Autor : Reuters/Pixsell Foto: Reuters/Pixsell

Drugu noć zaredom njemački vozači morali su provesti u svojim vozilima zbog stanja na cestama, ovoga puta na autoputu A8 nedaleko od Chiemseea na jugu.

Volonteri su im dijelili hranu, piće i deke tijekom noći dok ceste nisu dovoljno očišćene za vožnju.

U Austriji je dio građana Innsbrucka upozoren da ostane kod kuće zbog opasnosti od lavina, priopćile su gradske vlasti. Mjerama opreza obuhvaćeno je tristotinjak ljudi koji žive na obroncima planine. 

snijeg u Sinju Zima i na jugu Snijeg zabijelio Imotsku krajinu, otkazana nastava. Čitateljica putovala u Split: Ovo je sramota!

U drugim dijelovima zemlje stručnjaci za lavine malo su smanjili razinu opasnosti u petak, ali je rizik i dalje velik u Alpama.

Diljem cijele pogođene regije ima od 1,5 do 2,5 metra snijega na visini od 1500 metara i više, dok je na nižim područjima između 10 i 70 centimetara snijega.

VIDEO Teški uvjeti za vožnju u Austriji

[video: 28675 / Snijeg u Austriji]
Roštilj
Za sve grill majstore
Kako popraviti dojam na roštilju? Jednostavno, kobasicama

A1 izdvaja za Vas