Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raste broj žrtava

Profesora u Austriji zatrpao snijeg, a žena preminula na autocesti u Bavarskoj

Snijeg u Austriji
Foto: DPA/PIXSELL
1/4
10.01.2019.
u 20:37

Više od 40 mjesta diljem Austrije označena su kao krizne zone, a na terenu je više od 1200 vojnika

U Austriji i Njemačkoj raste broj poginulih u snježnom nevremenu koje je zahvatilo te zemlje. Sada ih je već dvanaest, a posljednja je 54-godišnjakinja koja je umrla dok je sjedila u vozilu u koloni nastaloj zbog snijega na autocesti A8 u Bavarskoj.

Život je izgubio i nastavnik Willibald S. (62) iz gimnazije u Donjoj Austriji. Pratio je učenike na skijanju, a nakon što je izgubio jednu skiju sletio je sa staze te pao u snijeg koji ga je zatrpao. Njegovi učenici nisu ga mogli spasiti bez da i sami riskiraju smrt.

Više od 40 mjesta diljem Austrije označena su kao krizne zone, a na terenu je više od 1200 vojnika.

Snijeg u Austriji
1/8

U četiri savezne pokrajine proglašen je najviši stupanj opasnosti od lavina, a lavina je zatrpala i tinejdžera u mjestu St. Anton am Arlberg koji je poginuo.

Na skijaškom području Wildkogel spasioci su iz lavine žive izvukli djevojku i dva mladića, a nekoliko se ljudi smatra nestalima te ih spasioci traže, piše OE24.

Prema prognozama, snijeg će padati do petka.

>> Pogledajte što su pronašli ispod snijega

 

Ključne riječi

Komentara 11

SJ
Sve je uzalud
12:15 11.01.2019.

....Plenkovicu pozovi ministre na gradnju nasipa......uzmite lopate...stize voda ..nemojte reci da niste upozoreni.....

OB
ObrenM
07:39 11.01.2019.

Zao mi je zene,koja je radi vise sile ostala u koloni na cesti i umrla.Sto reci za"profesora",koji po nevidjenom nevremenu vodi na skijanje i dovodi u nevidjenu opasnost one,koji su mu povjereni za skolovanje i skrb.Sreca da nitko od mladosti nije nastradao.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:11 10.01.2019.

Pa svi se odlasci na ljetovanje ili zimovanje uglavnom ubrajaju pod " nezaboravne " i sigurni smo da je to tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije