Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoza

Stiže novi toplinski val! Ovim gradovima i mjestima najviše prijete novi požari!

Požari - procjena
Foto: HUKM
1/4
19.07.2017.
u 16:22

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević upozorava kako bi kiša na područjima gdje je bio požar i gdje je vegetacija potpuno uništena, mogla dovesti do erozije tla.

Vremenska prognoza za sljedećih nekoliko dana najavljuje novi toplinski val te buru što donosi nove opasnosti od požara.

Kako piše N1 toplinski val zbog prodora afričkog zraka, u južnoj struji, bit će sve izraženiji, a prvih dana sljedećeg tjedna najavljena je i bura. Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević upozorava kako kiša u ovoj situaciji može pomoći ali i odmoći. Dok bi kiša pomogla u gašenju požara istovremeno bi mogla prouzročiti štetu jer je vegetacija na pojedinim područjima gdje je bjesnio požar u potpunosti uništena i postoji opasnost od erozije tla. Kiše sudeći po prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda sljedećih dana u Splitu i Dalmaciji neće biti.

Foto: DHMZ/Screenshot

U Split stiže val visokih temperatura, pa će tako u petak temperature doseći i do 32 stupnja, a u ponedjeljak će doći i do 33 stupnja. 
Za to vrijeme u Zagrebu će situacija biti nešto drukčija i iako će temperature biti slične kao u Splitu najavljeni su i kratkotrajni pljuskovi. 

Hrvatska udruga kriznog manadžmenta objavila je i animaciju koja područja u Splitsko-dalmatinskoj županiji su u najvećoj opasnosti od požara u naredna tri dana.

"Požarna opasnost računata je koristeći EMS Copernicus, ECMWF podatke, karakteristike terena i vrstu vegetacije", ističu iz HUKM-a.

 

Komentara 7

ZO
zoranos
16:33 19.07.2017.

Radite senzacionalizam! U Splitu temperatura neće ići iznad 33 stupnja krajem 7. mjeseca, a npr. prije par tjedana je u Madridu bilo i 39 ... Ljeto je, uvijek je bilo vruče - ali ovo definitivno nije ekstremno! Kad bude 37 par dana onda se javite ponovno!

PR
prajdali100
18:09 19.07.2017.

" VL" i nekako.Procitajte sto pise " hrvatski" portal Index i RTL tv.Zar je moguce da Drzava ovo i dalje tolerira !!!!!? Pa MI stvarno nismo normalni.To je za mene najcrnja propaganda protiv Drzave i njenih institucija i nitko nista.

Avatar navijač
navijač
16:37 19.07.2017.

Kod nas požare izazivaju rezultati izbora a ne toplinski val. I prije je bilo preko 30,pa nije gorilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije