Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrada za životno djelo

'Nagrada Ivan Filipović', svi se slažu, stiže doista u prave ruke

Vladimir Strugar
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/2
25.12.2013.
u 11:00

Ugledni bjelovarski pedagog i znanstvenik dr. Vladimir Strugar dobio priznanje Sabora RH, u svom je dugogodišnjem djelovanju objavio 33 znanstvena rada

Kada vam struka oda priznanje, onda čovjek mora biti zadovoljan i sretan i ja se danas tako osjećam, a osobito sam sretan što je moj rad vrednovan i ovdje u mom gradu Bjelovaru - kazao je dr. Vladmir Strugar, ugledni bjelovarski pedagog i znanstvenik primajući jučer na svečano-radnoj sjednici bjelovarskog Gradskog vijeća čestitke povodom dobivanja “Nagrade Ivan Filipović” za životno djelo.

Iznimno plodonosan rad

Riječ je o iznimno vrijednom priznanju koje se u Hrvatskoj dodijeljuje od 1964. godine, a dodijeljuje ga Sabor RH. Dr. Vladimir Strugar u svom plodonosnom radu uz ostalo bio je nastavnik na Učiteljskom fakultetu i vanjski suradnik na zagrebačkom Filozofskom fakulteta, a u mandatu Vlade RH od 2000. do 2003. bio je i ministar prosvjete i sporta. U svom znanstveno-istraživačkom radu objavio je 33 znanstvena rada te izlagao na 11 međunarodnih i 18 domaćih znanstveno-stručnih skupova.

Kategorizacija objekata

U radnom dijelu sjednice vijećnici su prihvatili Odluku kojom se mijenja način upravljanja i korištenja sportskih objekata u vlasništvu grada i uvodi njihova kategorizacija. Prema usvojenom prijedlogu svi objekti po kriteriju važnosti za Grad svrstani su u tri kategorije. U onu prvu u kojoj će moći računati na najveći iznos financiranja našli su se Školsko-sportska dvorana, Gradski stadion, Rukometno igralište Sokolana I i II te Gradski bazen. U drugoj su Gradska kuglana, Gradsko strelište, Nogometno igralište “Mladosti” te stolnoteniska i taekwondo dvorana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije