Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI HRVATSKI VELEPOSLANIK:

'Nagađa se da je Putinov govor odgođen jer on nije više predsjednik'

Zagreb: Političar Božo Kovačević
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/2
21.09.2022.
u 07:42

Najava pa odgoda govori to da on nema sve pod apsolutnom kontrolom, a dosad je uspijevao stvoriti dojam da sve što se događa u Rusiji ovisi o njemu, kaže Božo Kovačević

Vladimir Putin jučer se prvi puta trebao obratiti naciji o ratu u Ukrajini, no njegovo je obraćanje odgođeno. To je komentirao bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji Božo Kovačević.

- Kad je stigla vijest o odgodi njegovog nastupa, odmah su se pojavile su se spekulacije o mogućim razlozima odgode. Jedan od mogućih razloga je taj da on više nije predsjednik - rekao je Kovačević za RTL Direkt. 

- Najava pa odgoda govori to da on nema sve pod apsolutnom kontrolom, a dosad je uspijevao stvoriti dojam da sve što se događa u Rusiji ovisi o njemu. Na koncu, ovaj rat u Ukrajini smatra se Putinovim ratom, ali i poraz u Ukrajini smatrat će se Putinovim porazom, a to on želi na svaki način izbjeći. Mislim da su već neko vrijeme mnoge noći u Kremlju burne zbog toga što ta specijalna vojna operacija koja je zamišljena kao Blitzkrieg čiji rezultat je trebala biti ekspresna smjena ukrajinske vlasti, Blitzkrieg nije uspio. Od tog trena u Kremlju je burno - rekao je Kovačević.   

VIDEO Vladimir Putin u govoru poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram!'


 

Komentara 12

Avatar Cantor
Cantor
08:07 21.09.2022.

Ovo bi bilo prelijepo da bude istinito. Pitanje ostaje u tom slučaju da li je smijenjen jer vodi agresivni rat ili zato jer za neke tamo nije dovoljno agresivan? To nije svejedno.... ali ćemo odgovor dobiti uskoro.

PI
Pilatus
08:12 21.09.2022.

Ne volim ovog Kovačevića, no u ovome bi se čak složio s njim!

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:59 21.09.2022.

Sve je moguće, g. Kovačević je odličan poznavatelj prilika u Rusiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije