Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
važan infrastrukturni objekt

Nadvožnjak vrijedan 70 milijuna kuna u Vinkovcima trebao bi biti izgrađen oko Nove godine

Vinkovci: Gradonačelnik Ivan Bosančić
Dubravka Petric/PIXSELL
17.10.2022.
u 15:52

Nakon obilaska gradilišta na nadvožnjaku koji će spojiti dosad prometno izolirano vinkovačko prigradsko naselje Borince sa središtem grada, gradonačelnik Bosančić izrazio je zadovoljstvo što se radovi privode kraju.

Nadvožnjak vrijedan 70 milijuna kuna u vinkovačkoj u Dugoj ulici, koji se najvećim dijelom financira iz europskih fondova, trebao bi biti izgrađen oko Nove godine, najavio je u ponedjeljak vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Nakon obilaska gradilišta na nadvožnjaku koji će spojiti dosad prometno izolirano vinkovačko prigradsko naselje Borince sa središtem grada, gradonačelnik Bosančić izrazio je zadovoljstvo što se radovi privode kraju.

"Imali smo dosta problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa, ali sada se radovi privode kraju i očekujem kako bi mogli završiti oko Nove godine", rekao je Bosančić.

Radovi na tom za Vinkovce važnom infrastrukturnom objektu počeli su 2019. godine s rokom završetka u studenome 2021.

"Nismo bili sretni dinamikom radova, ali sada, kada vidimo da su radovi pri kraju, moramo biti zadovoljni. Vjerujemo da će Borinčani vrlo brzo postati i u prometnom smislu punopravni građani Vinkovaca", rekao je Bosančić.

Istaknuo je kako Grad Vinkovc u prosjeku na godinu iz europskih fondova povlači 50-ak milijuna eura, što je zadovoljavajuće, ali može biti i bolje, posebice sada kada se gradski proračun financijski konsolidirao i znatno je izdašniji nego proteklih godina.

Nadvožnjakom u Dugoj ulici prigradsko naselje Borinci bit će povezano sa središtem Vinkovaca, a sadašnje obilazno putovanje od naselja do centra, dugo šest kilometara, bit će skraćeno na jedan kilometar. Projekt uključuje i uređenje te modernizaciju Borinačke ulice u dužini od 4,2 kilometra te izgradnju oko tri kilometara biciklističkih te isto toliko pješačkih staza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije