Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA LJUBITELJE GASTRONOMIJE

Krenule pripreme za 4. Festival šunke, vina, rakije i kulena u Vinkovcima

Branimir Bradarić
17.10.2022.
u 15:04

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je namjera gradskih vlasti da Vinkovci s ovakvim manifestacijama, pored toga što su prijestolnica tradicijske kulture kao što su Vinkovačke jeseni, postanu i centar gastronomije.

Tijekom proteklih godina Vinkovci su postali prepoznatljivi kao grad po nizu raznolikih manifestacija koje iz godine u godinu okupljaju sve veći broj građana ne samo iz Vinkovaca i okolice nego i iz cijele Hrvatske. Jedna od njih je Festival šunke, vina, rakije i kulena koji Udruga Vinkovački šokački rodovi u suradnji s Gradom Vinkovcima I gradskom Turističkom zajednicom po 4. put organiziraju 29. listopada.  

-U Hrvatskoj ne postoji festival sličnog tipa koji objedinjuje sve ono najbolje što u gastronomiji i enologiji Slavonija nudi. Odaziv proizvođača je više nego dobar tako da bi se pred ocjenjivačkim sudom trebali naći uzroci 40-tak kulena, 20-tak šunki, 40-tak rakija i više od 120 vina – rekao je predsjednik Vinkovačkih šokačkih rodova Zvonimira Liščića.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je namjera gradskih vlasti da Vinkovci s ovakvim manifestacijama, pored toga što su prijestolnica tradicijske kulture kao što su Vinkovačke jeseni, postanu i centar gastronomije. Govoreći o tim aktivnostima Bosančić je rekao kako Grad Vinkovci imaju preduvjete za tako nešto.

-Ove godine otvoren je i novouređeni Šokački stan na Sopot kao mjesto izvrsnosti u gastronomiji pod okriljem Pannonia Gorumet centra, a u kojem posjetitelji mogu kušati slavonske gastronomske specijalitete u ambijentu starog šokačkog stana, kakvih je, nažalost, sve manje u Slavoniji – rekao je Bosančić.

VIDEO: Ukrajinci iz rijeke izvlačili ruski tenk ostavljen prilikom povlačenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije