Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRADICIJA Više traženja dobroga i poruka razumijevanja

Nadbiskup Vinko kardinal Puljić priredio božićni prijam u Sarajevu

26.12.2008.
u 23:00

Za stabilnost i sigurnost čovjeka i naroda, kao i jedne države važno je stvaranje dobrosusjedskih odnosa, i međuljudskih odnosa. Ova primanja imaju svoju svrhu da se susretnemo, zajedno nađemo i staramo međusobno zbližavanje i povjerenje, kazao je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u pozdravnoj riječi na tradicionalnom Božićnom prijemu upriličenome danas u zgradi Katoličke teologije u Sarajevu.

Upadi u crkve
U svoje ime i u ime pomoćnog biskupa monsinjora Pere Sudara, Vinko kardinal Puljić se zahvalio na svim čestitkama i lijepim željama za Božić i Novu godinu. Zahvalio je također svimaonima koji su učinili da slavlje Božića bude vidljivo i doživljeno, te je dodao kako je slavlje proteklo mirno i bez provokacija.

No, kardinala je kazao kako je bilo upada u neke crkve, te da je u jednoj oskvrnut tabernakul.

Kardinal Puljić je također kazao da je slavlje Božić slavlje Božje blizine, te da je Isusovo rođenje približilo čovjeka Bogu, zemlju nebu.
- U traženjima pozitivnog u međusobnim događajima svakako je i poruka razumijevanja mješovite komisije za provedbu Temeljnih ugovora Svete Stolice i države Bosne i Hercegovine.

Želim da bude što više takozvanih razumijevanja i traženja, naglasio je kardinal Puljić. Na kraju je kardinal svim prisutnim te svim ljudima dobre volje poželio sretnu i blagoslovljenu Novu 2009. godinu.

Čestitka kardinala
Inače, prijemu su uz brojne domaće dužnosnike prisustvovale i osobe i javnog kulturnog i vjerskog života Bosne i Hercegovine i grada Sarajeva.

Uz poglavara Islamske vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulemu dr. Mustafu Cerića, prijemu su prisustvovali i mitropolit Nikolaj i predsjednik Židovske zajednice u BiH Jakov Finci.

Kardnila Puljić je čestitao Božić svima koji će ga proslaviti po Julijanskom kalendaru, a prisutnima iz Židovske zajednice čestitao je dane svjetla-Hanuku.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije